Φιωτάκης: "Ο λόγος που δεν πήγα στην Αυστραλία" (vid)

 
Φιωτάκης: "Ο λόγος που δεν πήγα στην Αυστραλία" (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 - 19:45

Ο Χρήστος Φιωτάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης "ΕΡΤ Σαββατοκύριακο", μιλώντας για τη μεγάλη σταδιοδρομία του στο χώρο των προπονήσεων, για το Australian Open και τον λόγο για τον οποίο δεν συνόδευσε την Εθνική μας ομάδα στη Μελβούρνη.

Παρότι είναι ο γυμναστής της Εθνικής μας ομάδα των ανδρών, δηλαδή των ομάδων του Davis Cup και του ATP Cup, ο Χρήστος Φιωτάκης δεν ταξίδεψε στη Μελβούρνη με τους Στέφανο Τσιτσιπά, Μιχάλη Περβολαράκη, Μάρκο Καλοβελώνη και Πέτρο Τσιτσιπά, αλλά ούτε και με τη Marta Kostyuk, με την οποία συνεργάζεται τον τελευταίο χρόνο. Όπως είπε, η κατάσταση ήταν μπερδεμένη και δυστυχώς, με 72 παίκτες/-ριες μέχρι στιγμής να μπαίνουν σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας, ο προβληματισμός του επιβεβαιώθηκε.

"Η κατάσταση με το Australian Open είναι μπερδεμένη. Είναι και ένας από τους λόγους που δεν πήγα. Δεν ξέρω αν ακούσατε τι γίνεται με την καραντίνα, δυστυχώς οι προβλέψεις μου βγήκαν αληθινές. Στην αρχή αυτό που θα γινόταν ήταν ότι θα είχαμε 5 ώρες τη μέρα για να βγούμε από τα δωμάτια μας. Εγώ αν πήγαινα θα είχα την Εθνική ομάδα και την αθλήτριά μου, δηλαδή 5 άτομα. Σε 5 ώρες δεν προλάβαινα να κάνω γυμναστική σε όλους. Υπήρχε κιόλας η πιθανότητα, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, να μπούμε σε κανονική καραντίνα και να μην μπορούμε να βγούμε από το δωμάτιο μας για δυο εβδομάδες, όπως και έγινε."

Ο γνωστός Έλληνας γυμναστής, μίλησε και για το πως ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο χώρο των προπονήσεων από τη νότια Γαλλία και το Μονακό: "Εγώ έπαιζα ράγκμπι εδώ πέρα, έπαιξα στη νότια Γαλλία και τελειώνοντας την καριέρα μου στην ομάδα της Νίκαιας, στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, το Μονακό μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί όλη η Γαλλική Ριβιέρα μου θυμίζει λίγο Ελλάδα. Είπα γιατί να μην ξεκινήσω εδώ τη δική μου επιχείρηση, οπότε ξεκίνησα το 2009 και κόλλησα εδώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots