ATP
Τίτλος, 4 χρόνια μετά για τον Querrey (vid)

 
Τίτλος, 4 χρόνια μετά για τον Querrey (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 - 16:13

O Sam Querrey κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο μετά από περίπου 4 χρόνια, στο Delray Beach της Φλόριντα. Ο 28χρονος Αμερικανός, κέρδισε στον τελικό του Delray Beach Open τον Rajeev Ram με 2-0 σετ και πανηγύρισε τον 8ο τίτλο της καριέρας του και 6ο σε τουρνουά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Querrey επιβλήθηκε με 6-4, 7-6 (6) του Ram στον τελικό του Delray Beach Open και κατέκτησε τον 8ο τίτλο της καριέρας του, πρώτο μετά από σχεδόν 4 χρόνια, από τον Ιούλιο του 2012, όταν είχε κερδίσει το Farmers Classic στο Λος Άντζελες.

Ο 28χρονος Αμερικανός έβγαλε 10 άσους και πήρε τη straight sets νίκη, παρά το γεγονός πως έχασε δύο φορές το σερβίς του. Η πρώτη ήταν μάλιστα στο εναρκτήριο game, άμεσα όμως έκανε το break back και ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ram είχε break point στο 7ο game για να προηγηθεί ξανά με break, όμως ο Querrey έμεινε όρθιος και "έσπασε" τον 31χρονο στο 10ο game, στο οποίο ο Ram ήταν μπροστά με 40-15!

Αφού έχασε 4 διαδοχικούς πόντους και ταυτόχρονα το πρώτο σετ, ο Ram δεν το έβαλε κάτω και άνοιξε με break και το 2ο σετ, για να προηγηθεί με 2-0. Ο Querrey όμως πήρε ξανά άμεσα το break πίσω και ισοφάρισε σε 2-2. Οι δύο παίκτες κράτησαν όλα τα υπόλοιπα service games του και το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, όπου ο Querrey έσωσε ένα set point και πέτυχε τον καλύτερο πόντο της αναμέτρησης με ένα passing shot στο championship point, για να το πάρει με 8-6.

"Ήμασταν και οι δύο λίγο νευρικοί σήμερα, δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι. Πάλεψα όμως και έβγαλα ένα υπέροχο χτύπημα στο δεύτερο σετ, το οποίο ήταν σε match point. Κάποιες φορές νιώθεις καλύτερα αν κερδίζεις και δεν έχεις παίξει το καλύτερό σου, επειδή ξέρεις πως μπορείς να παίξεις ακόμα καλύτερα", δήλωσε ο Querrey.

Σήμερα, ο 28χρονος Αμερικανός κέρδισε 18 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο43 της παγκόσμιας κατάταξης. Βελτίωσε επίσης το ρεκόρ του σε τελικούς στο 8-7. Οι 11 από τους 15 τελικούς που έχει δώσει, όπως και οι 6 από τους 8 κερδισμένους τίτλους του, ήταν στις ΗΠΑ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ram κατάφερε να "σπάσει" το career high του λίγες μέρες πριν τα 32α γενέθλιά του, καθώς κέρδισε 29 θέσεις και για πρώτη φορά έφτασε στο Νο60. Ο Αμερικανός αγωνίστηκε για 3η φορά σε τελικό στην καριέρα του, έχοντας κερδίσει τους δύο προηγούμενους στο Νιούπορτ των ΗΠΑ, το 2009 και το 2015.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots