ATP
1ος τελικός στο χορτάρι για τον Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Mallorca Championships/Manuel Queimadelos
tn team Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 - 22:43

O Daniil Medvedev επέστρεψε από σετ πίσω για να κερδίσει τον Pablo Carreno Busta και να προκριθεί στον πρώτο του τελικό στο γρασίδι. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Sam Querrey, που πήρε τη νίκη στον δεύτερο ημιτελικό.

Την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο στο γρασίδι θα έχει το Σάββατο ο Daniil Medvedev, ο οποίος επικράτησε του Pablo Carreno Busta με 3-6, 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στον τελικό του Mallorca Championships.

Ο 25χρονος Ρώσος, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει κερδίσει και τους 10 τίτλους της καριέρας του σε σκληρές επιφάνειες.

"Ξέρω πως μπορώ να παίξω καλά στο γρασίδι. Δυστυχώς δεν έχουμε αρκετά τουρνουά όμως με γρασίδι. Μπορούμε να παίξουμε μόνο σε ένα 500άρι και ένα Grand Slam. Θα είναι πάντως ξεχωριστό συναίσθημα αν κερδίσω τον πρώτο μου τίτλο στο γρασίδι. Ακόμα δεν έχω στο χώμα, παρότι είχα έναν τελικό. Αυτοί οι τίτλοι, ειδικά όταν έρχονται σε διαφορετικές επιφάνειες, σε βοηθούν στην αυτοπεποίθησή σου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα σου", είπε ο Medvedev, ο οποίος έλεγξε απόλυτα το 2ο σετ και το 3ο σετ από νωρίς, με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει άμεσα στο ματς, παρότι βρέθηκε πίσω με σετ.

Στον αυριανό τελικό του 250αριού της Μαγιόρκας, ο Ρώσος πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Sam Querrey, που μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο tour, ωστόσο παραμένει ένας μεγάλος server που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός σε κάθε γρήγορη επιφάνεια.

Ο 33χρονος Αμερικανός επιβλήθηκε στον άλλον ημιτελικό του Adrian Mannarino με 6-4, 6-3 και επέστρεψε στους τελικούς μετά από 2 χρόνια, από την τελευταία φορά δηλαδή που έγιναν και πάλι τουρνουά στο γρασίδι, όταν ήταν φιναλίστ στο Ίστμπουρν.

Θα παίξει για 20ή φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό στο tour (10-9) και θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο του, 2ο στο γρασίδι, μετά από 11 χρόνια, απ' όταν είχε κατακτήσει το Queen's Championships.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots