Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Alcaraz! (vids)

 
Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Alcaraz! (vids)
© AELTC/Simon Bruty
tn team Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 - 18:36

O Carlos Alcaraz σταμάτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά τον Daniil Medvedev στα ημιτελικά του Wimbledon και θα βρίσκεται στον τελικό της Κυριακής για να υπερασπιστεί τον τίτλο του!

Παρόλο που το ματς δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον νεαρό Ισπανό, ο Alcaraz άλλαξε την κατάσταση, κέρδισε 3 σετ στη σειρά και επιβλήθηκε του Medvedev με 6-7 (1), 6-3, 6-4, 6-4, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Wimbledon.

Ο περσινός πρωταθλητής του Wimbledon και φετινός του Roland Garros, θα βρεθεί σε τελικό Grand Slam για 4η φορά στην καριέρα του και θα διεκδικήσει και το 4ο major της συλλογής του, αφού παραμένει αήττητος σε μεγάλους τελικούς!

Ο Alcaraz, ο οποίος είχε κερδίσει με 3-0 σετ πέρσι τον Medvedev στην ίδια φάση του τουρνουά, έκανε ακόμα έναν πολύ μεγάλο ημιτελικό στο Λονδίνο, τον οποίο ολοκλήρωσε με 55 winners και 37 αβίαστα λάθη.

Παρόλο που επέστρεψε 2 φορές από break πίσω στο 1ο σετ, από το 1-3 και το 3-5 για να ισοφαρίσει στο 5-5, δεν απέφυγε τελικά το να μείνει πίσω με σετ, αφού ο Medvedev έκανε ένα άρτιο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-1.

Δεν πτοήθηκε ωστόσο ο υπερασπιστής του τίτλου, που στα επόμενα 3 σετ κυριάρχησε κατά κράτος και είδαμε ένα άλλο παιχνίδι. Στο 2ο σετ ξέφυγε από νωρίς με 4-1 και δεν κοίταξε πίσω του, ενώ και στο 3ο σετ προηγήθηκε με 3-1 και δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του.

Στο 4ο σετ έκανε ξανά γρήγορο break, αλλά αυτή τη φορά ο Medvedev είχε απάντηση και έκανε ένα break μετά από πολύ ώρα, για να ισοφαρίσει σε 1-1. Δεν άλλαξε κάτι ωστόσο αυτό το break, με τον Alcaraz να συνεχίζει να δείχνει καλύτερος στο court και να κάνει τελικά νέο break στο 7ο game, για να αποκτήσει ξανά τον έλεγχο, στο 4-3. Αυτή τη φορά το break του ήταν αναπάντητο και στο 10ο game ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του ο Ισπανός, έπειτα από 2 ώρες και 55 λεπτά παιχνιδιού.  

Αυτός θα είναι ο 19ος τελικός στην ήδη πολύ εντυπωσιακή καριέρα του 21χρονου Alcaraz, που αριθμεί μεταξύ άλλων 3 τίτλους Grand Slam και 5 Masters 1000. Έχει κερδίσει τους 14 από τους 18 προηγούμενους τελικούς του (14-4) και για φέτος θα είναι ο 3ος, μετά το Indian Wells και το Roland Garros, που επίσης είναι 2 κερδισμένοι τελικοί.

Την Κυριακή (14/07), στις 16:00 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Novak Djokovic και Lorenzo Musetti, για τον 2ο συνεχόμενο major τίτλο του. Ο Djokovic, τον οποίο είχε κερδίσει ο Ισπανός σε εκείνον τον επικό τελικό του Centre Court το 2023, θα είναι βεβαίως το μεγάλο φαβορί αυτού του ημιτελικού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots