ATP
Κατέκτησε τη Μαγιόρκα ο Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Mallorca Championships/Manuel Queimadelos
tn team Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 - 18:24

O Daniil Medvedev θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Wimbledon, αφού αναδείχθηκε πρωταθλητής στο τουρνουά της Μαγιόρκας.

Μόλις 6 games έχασε στον τελικό του Mallorca Championships o 25χρονος Ρώσος, ο οποίος επιβλήθηκε του Sam Querrey με 6-4, 6-2 σε 62 μόλις λεπτά.

Ο Medvedev, No.1 στο ταμπλό της διοργάνωσης, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 10 άσους. Έχασε μόλις 9 πόντους από τη γραμμή του σερβίς (36/45) και δεν κινδύνεψε σε κανένα game με break point.

Επιπλέον, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις πιο κρίσιμες στιγμές, αφού κατάφερε να "σπάσει" 3 φορές το πολύ δύσκολο σερβίς του Αμερικανού, αξιοποιώντας τις 3 από τις 4 ευκαιρίες που είχε για break.

Μετά από την πρόωρη έξοδό του από το τουρνουά του Χάλε, όπου είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα του στην grass court season από τον Jan-Lennard Struff στον 1ο γύρο, ο Medvedev είχε την ευκαιρία για "ρεφάρισμα" αυτή την εβδομάδα στη Μαγιόρκα και την αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο.

Όχι μόνο έδωσε αρκετούς αγώνες στην επιφάνεια πριν ξεκινήσει το Wimbledon, αλλά τόνωσε και την ψυχολογία του, παίζοντας σε πολύ υψηλό επίπεδο και κατακτώντας έναν ακόμα τίτλο.

Ήταν ο 11ος τίτλος καριέρας για το No.2 της παγκόσμιας κατάταξης (11-7 σε τελικούς), 2ος φετινός μετά από το Open 13 της Μασσαλίας. Στο γρασίδι ήταν η 1η φορά που αγωνίστηκε σε τελικό και, ως εκ τούτου, ο πρώτος τίτλος του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots