ATP
Race: Κέρδισε 4 θέσεις ο Alcaraz, στην 6η θέση ο Τσιτσιπάς

 
Race: Κέρδισε 4 θέσεις ο Alcaraz, στην 6η θέση ο Τσιτσιπάς
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 - 15:22

Με την κατάκτηση του Roland Garros o Carlos Alcaraz ανέβηκε στην πρώτη 3άδα του Race για το ATP Finals του Τορίνου, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να μένει στο Νο.6. Χαμηλά έμεινε και ο Novak Djokovic.

Ο Alcaraz ήταν ο μεγάλος πρωταθλητής του Roland Garros και με τους 2.000 βαθμούς που πρόσθεσε στη συγκομιδή του για τη φετινή σεζόν, σκαρφάλωσε στο Νο.3 (από το Νο.7) του Race για το Τορίνο.

Στο Νο.1 παρέμεινε ο Jannik Sinner, που συνεχίζει να είναι ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν και από σήμερα είναι κορυφαίος και στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ στο Νο.2 βρίσκεται ο Alexander Zverev. Ο Alcaraz πέρασε στο Νο.3, με τον Casper Ruud να μένει ψηλά, στο Νο.4, και τον Daniil Medvedev να χάνει 2 θέσεις και να υποχωρεί στο Νο.5.

Ο Τσιτσιπάς επίσης κράτησε τη θέση του και βρίσκεται στο Νο.6 του Race. Mια θέση κέρδισε ο Alex De Minaur, που αν συνεχίσει έτσι φέτος θα διεκδικήσει επάξια την πρόκριση στο ATP Finals, με τον Αυστραλό να είναι προς το παρόν στο Νο.7. Την πρώτη 8άδα συμπληρώνει ο Andrey Rublev, που έχασε 3 θέσεις.

Ο Grigor Dimitrov ακολουθεί στο Νο.9, ενώ ο Novak Djokovic αν και κέρδισε 2 θέσεις είναι πολύ χαμηλά για τα δεδομένα του, στο Νο.10. Οι 8 πρώτοι της κατάταξης θα πάρουν την πρόκριση για το ATP Finals, απ' όπου ο Σέρβος έχει χάσει μόνο μια φορά την πρόκριση στα τελευταία 17 χρόνια, το 2017, όταν έχασε τη μισή σεζόν περίπου λόγω τραυματισμού.

Αναλυτικά το Race για το Τορίνο

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots