ATP
Sinner και Alcaraz το νέο δίδυμο της κορυφής

 
Sinner και Alcaraz το νέο δίδυμο της κορυφής
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 - 9:33

Ο Jannik Sinner και ο Carlos Alcaraz συγκροτούν από σήμερα το νέο κορυφαίο δίδυμο της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, με τον Novak Djokovic να υποχωρεί στην 3η θέση. Εκτός Top 10 ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ μετά το Roland Garros.

Ο τελευταίος χρόνος είχε ριζικές αλλαγές στο tour της ΑΤΡ, με τον Djokovic να παραμένει φυσικά ένας από τους βασικούς διεκδικητές των Grand Slam, αλλά τους Alcaraz και Sinner να μπαίνουν μπροστά και να παίρνουν τη σκυτάλη, ως κορυφαίοι εκπρόσωποι της νέας γενιάς.

Μετά και το Roland Garros, αυτοί οι δυο βρίσκονται και στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, με τον εκπληκτικό τους τελευταίους 8 μήνες Sinner να γίνεται ο πρώτος Ιταλός στην ιστορία που ανεβαίνει στο Νο.1 του κόσμου.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Roland Garros, Alcaraz, ανέβηκε στο Νο.2, ρίχνοντας τον Djokovic στο Νο.3. Οι Sinner και Alcaraz είναι πλέον ενεργοί πρωταθλητές στα 3 από τα 4 Slams, με τον Djokovic να είναι ο πρωταθλητής του US Open.

Ο φιναλίστ στο Παρίσι, Alexander Zverev, διατηρήθηκε στο Νο.4 του κόσμου, με τον Daniil Medvedev να συμπληρώνει την πρώτη 5άδα. Ο Andrey Rublev, αν και σε μεγάλη απόσταση από το Top 5, διατηρείται στο Νο.6, όπως και οι Casper Ruud στο Νο.7 και Hubert Hurkacz στο Νο.8.

Ο Alex De Minaur, που συνεχίζει την φανταστική σεζόν, κέρδισε 2 θέσεις και ισοφάρισε το career high του στο Νο.9 του κόσμου, ενώ ο Grigor Dimitrov κράτησε τη θέση του στο Νο.10.

Δυο θέσεις έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που για 2η φορά φέτος βγήκε εκτός 10άδας και προς το παρόν βρίσκεται στην 11η θέση - αν και απέχει μόλις 35 βαθμούς από τον Dimitrov και 105 από τον De Minaur.

Πίσω από τον Τσιτσιπά βρίσκονται 3 Αμερικανοί, με τον Taylor Fritz να κρατάει τη θέση του στο Νο.12 και τους Tommy Paul και Ben Shelton να κερδίζουν από μια θέση, στο Νο.13 και στο Νο.14 αντίστοιχα.

Δυο θέσεις έχασε ο Holger Rune, που υποχώρησε στο Νο.15, ενώ 3 θέσεις κέρδισε ο Felix Auger-Aliassime, ο οποίος ανέβηκε στο Νο.18.

Ο Mariano Navone κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.29, κάνοντας νέο career high, ενώ νέα ατομικά ρεκόρ σημείωσαν και οι Tomas Machac και Matteo Arnaldi, που κέρδισαν από μια θέση και βρίσκονται σε Νο.33 και Νο.34 αντίστοιχα.

Τέλος, νέα προσωπικά ρεκόρ έκαναν και οι Flavio Cobolli και Pavel Kotov. Ο πρώτος κέρδισε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.50 του κόσμου, ενώ ο 2ος κέρδισε 5 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.51. Τη μεγαλύτερη άνοδο εντός του Top 100 έκανε ο Corentin Moutet, που κέρδισε 23 θέσεις και είναι στο Νο.56.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots