ATP
Ο Berdych την πρόκριση, ο Del Potro τις εντυπώσεις!

 
Ο Berdych την πρόκριση, ο Del Potro τις εντυπώσεις!
Ο Berdych την πρόκριση, ο Del Potro τις εντυπώσεις!
tennisnews team Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016 - 16:13

O Tomas Berdych κέρδισε τον Juan Martin Del Potro με 2-0 σετ στο ντέρμπι του 2ου γύρου του BNP Paribas Open και προκρίθηκε στους "32" καλύτερους του πρώτου Masters της χρονιάς. Ικανοποιητικός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Del Potro, ο οποίος στάθηκε στο επίπεδο του Berdych στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Del Potro, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε ελάχιστους αγώνες τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας των χειρουργικών επεμβάσεων που αναγκάστηκε να κάνει για να ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε με τον καρπό του, κοίταξε στα μάτια για κάτι περισσότερο από ένα σετ τον Berdych, ο Τσέχος όμως πήρε τη νίκη με 7-6 (4), 6-2 και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Indian Wells.

Στο πρώτο σετ ο Del Potro όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στο επίπεδο του Berdych, No6 στο ταμπλό και Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά ήταν και ο παίκτης που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, έφτασε 5 φορές σε break point, έναντι μιας του Τσέχου, κανείς από τους δύο όμως δεν πέτυχε το πολυπόθητο break.

Στο tie-break, ο Del Potro επέστρεψε από το mini-break που βρέθηκε πίσω από νωρίς, αλλά έκανε ένα πολύ κρίσιμο λάθος αργότερα, με αποτέλεσμα ο Berdych να φτάσει σε διπλό set point και με την πρώτη του ευκαιρία να κάνει το 7-4. Το πρώτο σετ ξεπέρασε τη μια ώρα σε διάρκεια.

Αντίθετα, περίπου μισή ώρα κράτησε το 2ο σετ, στο οποίο ο Berdych εκμεταλλεύτηκε το momentum και έπαιξε πολύ καλό τένις, δείχνοντας να έχει ευκολότερο έργο απέναντι σε έναν πιο κουρασμένο Del Potro. Ο Τσέχος πήρε 5 games στη σειρά και μετέτρεψε το 0-1 σε 5-1.

Το μόνο που κατάφερε ο Αργεντινός, ήταν να σώσει τρία match points και να αποφύγει το τρίτο διαδοχικό break, κρατώντας δύσκολα το σερβίς του για να μειώσει σε 2-5. Στη συνέχεια έκανε την απέλπιδα προσπάθειά του φτάνοντας σε διπλό break point, ο Berdych όμως πήρε 4 διαδοχικούς πόντους και "κλείδωσε" τη νίκη του, έπειτα απο 1 ώρα και 45 λεπτά αγώνα στο κεντρικό court του Indian Wells Tennis Garden.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Berdych κόντρα στον Del Potro, σε 7 αναμετρήσεις (3-4). Ο 30χρονος Τσέχος θα περιμένει την αναμέτρηση του Borna Coric με τον Thomaz Bellucci για να μάθει τον αντίπαλό του στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Νωρίτερα, ο Milos Raonic πέτυχε 6 άσους και κέρδισε τους 29 από τους 38 πόντους σε όλα του τα σερβίς, για να επιβληθεί του Inigo Cervantes με 6-1, 6-3, σε 55 μόλις λεπτά. Ο Καναδός θα περιμένει την αναμέτρηση του Bernard Tomic με τον Rajeev Ram, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στην πόλη της Καλιφόρνια. 

Εύκολα έφτασε στην πρόκριση και ο Richard Gasquet, ο οποίος κέρδισε τον συμπατριώτη του Nicolas Mahut με 6-4, 6-1 σε 78 λεπτά και επιβεβαίωσε την αναμέτρησή του με τον Alexandr Dolgopolov στον 3ο γύρο του θεσμού. Ο Ουκρανός με τη σειρά του επιβλήθηκε του Robin Haase με 6-4, 6-2, σε 69 μόλις λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots