Del Potro: "Είμαι αποφασισμένος να παίξω στο US Open"

 
Del Potro: "Είμαι αποφασισμένος να παίξω στο US Open"
© USTA
tn team Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 - 13:44

O Juan Martin Del Potro δηλώνει αποφασισμένος να αγωνιστεί στο US Open αυτή τη χρονιά και να τερματίσει έτσι την καριέρα του με τους δικούς του όρους.

Ο 34χρονος Αργεντινός, άλλοτε Νο.3 στον κόσμο και πρωταθλητής στο US Open το 2009, έβαλε ένα ανεπίσημο τέλος στην καριέρα του πέρσι, όταν επέστρεψε μετά από πολύ καιρό για να αγωνιστεί σε Μπουένος Άιρες και Ρίο. Τελικά κατάφερε να παίξει μόνο στο Μπουένος Άιρες και θα δήλωνε πως δεν ήταν "comeback", αλλά "αντίο".

Ο εξαιρετικά άτυχος και αγαθός γίγαντας από το Tandil της Αργεντινής, ο οποίος έχει υποβληθεί σε 8 εγχειρήσεις συνολικά στην καριέρα του (4 από αυτές στο γόνατο!), είχε ανοίξει από πέρσι το ενδεχόμενο του US Open, με αφορμή την επιτυχία της πατρίδας του στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Το αμερικάνικο Grand Slam ωστόσο είναι το αγαπημένο του τουρνουά και εκεί θα ήθελε να "γράψει" τον δικό του επίλογο, γι' αυτό και όσο πλησιάζει δηλώνει ξεκάθαρος στις προθέσεις του να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, έστω και για ένα τελευταίο ματς.

"Είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί για να δώσω έναν τελευταίο αγώνα στο US Open το 2023. Δεν ξέρω αν το γόνατο μου επιτρέψει να είμαι στο 100% ή όχι, αλλά είμαι ξεκάθαρος στο τι θέλω για τον τελευταίο μου επαγγελματικό αγώνα και αν είναι αυτός να είναι φέτος, θέλω να είναι στο US Open", είπε ο Del Potro στο Associated Press.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν ο Del Potro ζητήσει wild card από τη USTA, θα την πάρει χωρίς δεύτερη σκέψη.

"Ο Juan Martin είναι πολύ αγαπητός στο US Open. Είναι εκπληκτικός, χαρισματικός, μαχητής και θα χαρούμε πολύ να τον έχουμε κοντά μας στη φετινή διοργάνωση", είπε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του US Open, Stacey Allaster, δείχνοντας πως ο Αργεντινός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος στη Νέα Υόρκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots