Η τρομερή υποδοχή που "λύγισε" τον Nole: "Θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή"

 
Η τρομερή υποδοχή που "λύγισε" τον Nole: "Θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή"
tn team Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 - 3:36

Ο Novak Djokovic επέστρεψε στη Σερβία το βράδυ της Τρίτης και μαζί του ήταν και η εθνική μπάσκετ των Σέρβων, που βγήκε 2η σε όλο τον κόσμο, με την υποδοχή των συμπατριωτών τους να είναι τρομερή, "λυγίζοντας" τον κάτοχο 24 Grand Slam τίτλων. Δείτε τις συγκλονιστικές στιγμές.

Αποθεωτική υποδοχή γνώρισε ο Djokovic, τον οποίο περίμεναν στους δρόμους του Βελιγραδίου χιλιάδες άνθρωποι, δημιουργώντας μια τρομερή ατμόσφαιρα.

Ο Djokovic, που έχει δικαιωματικά κατακτήσει τον τίτλο του GOAT στο τένις και αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν από τους σπουδαιότερους σε όλα τα αθλήματα, έχει μετατραπεί σε "λαϊκό ήρωα". Όχι μόνο για το πλήθος που συγκεντρώθηκε, αλλά και για τους διεθνείς της εθνικής Σερβίας, που επέστρεψαν από τις Φιλιππίνες με το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ, ωστόσο και εκείνοι υποκλίθηκαν στον τεράστιο Nole.

Ο Novak "πνίγηκε" στις αγκαλιές των διεθνών του μπάσκετ και μετά βίας μπορούσε να σταθεί όρθιος από την συγκίνηση. Στη συνέχεια μίλησε στον κόσμο και μεταξύ άλλων είπε: "Είναι το πιο συγκινητικό καλωσόρισμα... Ήταν η πρώτη φορά που έζησα κάτι τέτοιο γιατί ήμουν με την οικογένεια μου, τους φίλους μου. Μάλλον δεν θα ζήσω ποτέ κάτι τέτοιο. Ήμουν στη σκηνή με πρωταθλητές ενός άλλου αθλήματος τους οποίους θαυμάζω, σέβομαι και υποστηρίζω και μοιράζομαι τη σκηνή μαζί τους, οπότε θα το θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου!

Είμαστε ένα έθνος που δεν υποχωρεί ποτέ και δεν τα παρατάει ποτέ. Πριν από μερικά χρόνια, άκουσα ότι το Βελιγράδι, που κατεδαφίστηκε 47 ή 49 φορές, ξαναχτίστηκε. Μπορείτε να νιώσετε αυτό το πνεύμα με αυτούς τους νέους που είναι εδώ απόψε και μπορείτε να νιώσετε την περηφάνια τους.

Οι μεγαλύτεροι πρεσβευτές αυτής της χώρας είναι αθλητές και είναι απίστευτο προνόμιο για εμάς να μπορούμε να εκπροσωπούμε τη Σερβία όπου κι αν βρισκόμαστε. Ευχαριστώ τους ανθρώπους για την αγάπη, την πίστη και τη θέλησή σας, δόξα στον Θεό, ζήτω η Σερβία!"

O Djokovic δεν θα μείνει πολύ στη Σερβία, αφού το Σαββατοκύριακο θα είναι στη διάθεση του Viktor Troicki για την εθνική ομάδα του Davis Cup, σε μια ακόμα ηρωική πράξη για την πατρίδα του. Αντί να κάνει διακοπές και να απολαύσει την ιστορική νίκη του στη Νέα Υόρκη, ο 36χρονος Σέρβος θα ταξιδέψει στη Βαλένθια ώστε να διασφαλίσει την πρόκριση της ομάδας του στην τελική φάση του Davis Cup, όπου επίσης σκοπεύει να δώσει το "παρών" τον Νοέμβριο στη Μάλαγα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots