Ivanisevic: "Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες γενικά στον αθλητισμό" (vid)

 
Ivanisevic: "Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες γενικά στον αθλητισμό" (vid)
tn team Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 - 21:01

O Goran Ivanisevic τόνισε πως τα 24 Grand Slams του Novak Djokovic είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα στην ιστορία όλων των αθλημάτων. Μίλησε ακόμα για την ιδιοφυία του Djokovic, που είναι "γεννημένος νικητής".

"Μου αρέσουν αυτές οι συνεντεύξεις Τύπου, γιατί σημαίνει ότι κέρδισε Grand Slam! Είναι κρίμα με αυτό που έγινε στο Wimbledon, για έναν-δυο πόντους, θα μπορούσε να είχε κερδίσει σήμερα και τα 4 Slams! Αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Έχει πετύχει κάτι απίθανο, ήρθε εδώ και κέρδισε 24 Grand Slams. Ακόμα είναι πεινασμένος, ακόμα σπάει ρεκόρ και ακόμα παίζει απίστευτο τένις", είπε ο Ivanisevic στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τον τελικό του US Open.

Ο 52χρονος Κροάτης προπονητής, μίλησε ακόμα για το χάρισμα με το οποίο γεννήθηκε ο Djokovic: "Δε νομίζω ότι μπορείς να το δουλέψεις αυτό, γεννιέσαι με αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται με αυτό, που είναι ιδιοφυίες. Δεν υπάρχουν πολλοί σαν κι αυτόν στον κόσμο, σε αθλητικό επίπεδο. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του αθλητισμού γενικότερα. Ο Novak είναι γεννημένος νικητής. Όταν του πεις πως δεν μπορεί να κάνει κάτι, τότε θα σου δείξει ότι μπορεί."

Για το αν τον εξέπληξε το επίπεδο του Djokovic αυτές τις εβδομάδες, είπε: "Ίσως να μου προκαλούσε έκπληξη αν δεν βρισκόμουν κοντά του. Αλλά όχι, ως κάποιος που βλέπει τι κάνει καθημερινά, δεν με εκπλήσσει. Το απολαμβάνει και λατρεύει την πρόκληση. Αν με ρωτάτε για το 25ο, ναι, αν το κερδίσει, θα σκεφτεί αμέσως: 'γιατί όχι 26;' Πάντα θα υπάρχει ένα περισσότερο. Φροντίζει όσο καλύτερα γίνεται το σώμα του, τα φροντίζει όλα, την παραμικρή λεπτομέρεια, πρέπει να γίνονται όλα στην εντέλεια."

Για το "κλειδί" του να βρίσκει κίνητρο ακόμα και στα τουρνουά που δεν είναι Grand Slams, αλλά και στη σημασία της νίκης του επί του Alcaraz στο Σινσινάτι: "Δεν είναι τόσο εύκολο να βρει κάποιος κίνητρο στα πιο μικρά τουρνουά, όπως στα Grand Slams και στους Ολυμπιακούς. Και για να παίξει κάποιος καλά στα μεγαλύτερα τουρνουά, θα πρέπει να βρει κίνητρο και στα μικρά, να είναι ανταγωνιστικός και έτοιμος για τους μεγάλους στόχους. Το κατάφερε αυτό στο Σινσινάτι και ήρθε εδώ με πολύ καλό επίπεδο. Ο εντυπωσιακός αγώνας που έπαιξε με τον Carlos (Alcaraz) στο Σινσινάτι τον βοήθησε πολύ."

Τέλος, ο Ivanisevic μίλησε και για την ξεχωριστή ικανότητα του Djokovic να αφήνει τα αρνητικά αποτελέσματα στο παρελθόν: "Όταν φτάσαμε στο Σινσινάτι, κανείς δεν μιλούσε για το Wimbledon, δεν το αναφέραμε ούτε μια φορά. Ήταν μέρος του παρελθόντος. Η ήττα πρέπει να μένει στο παρελθόν, δεν μπορείς να το αλλάξεις. Εκείνη τη μέρα ο Carlos ήταν καλύτερος και κέρδισε, είναι τόσο απλό. Πήγαμε στο Σινσινάτι και εκεί ο Novak κέρδισε. Ο Novak είναι ο άνθρωπος που ξεχνάει αμέσως τι έγινε στο παρελθόν και γυρίζει σελίδα. Γι' αυτό είναι και τόσο καλός. Γι' αυτό αυτές τις 4,5 εβδομάδες που είμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες το διασκεδάσαμε τόσο και το απολαύσαμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots