Del Potro: Τελευταίος χορός στο US Open; (vid)

 
Del Potro: Τελευταίος χορός στο US Open; (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 - 13:44

O Juan Martin Del Potro συνεχίζει να κρατάει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια τελευταία εμφάνιση στο tour μέσα από το US Open.

O Del Potro σταμάτησε άδοξα την καριέρα του πριν από περίπου έναν χρόνο, δίνοντας τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στο Μπουένος Άιρες. Είχε πει τότε πως ήταν περισσότερο ένας αποχαιρετισμός και όχι ένα comeback και, πράγματι, την επόμενη εβδομάδα δεν έπαιξε στο Ρίο, όπως είχε προγραμματίσει, αφού τα προβλήματα με το γόνατό του συνέχισαν να τον ταλαιπωρούν έντονα.

Αυτό που πάντα αποζητούσε ο "Πύργος", να βάλει τέλος στην καριέρα του με τους δικούς του όρους, δεν συνέβη ποτέ και ο Del Potro παραμένει και επίσημα ανενεργός έκτοτε.

Πριν λίγους μήνες ωστόσο, είχε δηλώσει πως αν η Αργεντινή κατακτούσε το Μουντιάλ, τότε θα επέστρεφε ξανά στο tour, για να αγωνιστεί στο US Open. O Lionel Messi και η παρέα του έκαναν το καθήκον τους και τώρα είναι η σειρά του Del Potro, να προσφέρει μια ακόμα χαρά στους Αργεντινούς -και όχι μόνο- φίλους του αθλητισμού.

Σε δηλώσεις του για την αργεντίνικη τηλεόραση, ο πρωταθλητής του US Open του 2009, είπε: "Θέλω να κρατήσω την υπόσχεσή μου. Δεν χάνω τίποτα να πιάσω ρακέτα στα χέρια μου και να δω πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου. Δουλεύω εδώ και πολύ καιρό για το γόνατό μου και ακόμα κρατάω ανοιχτό το παράθυρο για το US Open, που είναι το πιο σημαντικό τουρνουά της καριέρας μου. Ακόμα έχω αρκετό καιρό μπροστά μου. Θα ξεκινήσω να προπονούμαι και θα δω πως θα πάει το πόδι μου."

Ο Del Potro επεσήμανε ακόμα πως αν τελικά νιώσει ότι είναι σε θέση να βγει στο court και να αγωνιστεί, μπορεί να χρησιμοποιήσει το protected ranking του και δεν θα χρειαστεί wild card, όπως είχε χρειαστεί η Serena Williams στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας της.

Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση, είναι αν το κάνει να μπορέσει να το διασκεδάσει, όπως είπε κλείνοντας ο 34χρονος Αργεντινός τενίστας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots