ATP
O Shapovalov απέκλεισε τον Κύργιο! (vids)

 
O Shapovalov απέκλεισε τον Κύργιο! (vids)
O Shapovalov απέκλεισε τον Κύργιο! (vids)
tennisnews team Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 - 4:20

Με μια μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Rogers Cup, καθώς ο 17χρονος Denis Shapovalov, No. 370 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε τον Νικ Κύργιο στον 1ο γύρο του καναδικού Masters, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη σε ΑΤΡ αγώνα! Εκτός εαυτού ο Ελληνοαυστραλός, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 18 διπλά λάθη!

Απίστευτο κι όμως αληθινό το κατόρθωμα του Denis Shapovalov, στο δεύτερο μόλις τουρνουά της καριέρας του στο ATP Tour. O 17χρονος Καναδός, πρωταθλητής στο Wimbledon Junior πριν λίγες εβδομάδες, πέτυχε την πρώτη του Top 20 νίκη, καθώς επικράτησε του Νικ Κύργιου με 7-6 (2), 3-6, 6-3, για τον 1ο γύρο του Rogers Cup.

O Shapovalov είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο ATP Tour πριν από μια εβδομάδα, στο Citi Open της Ουάσινγκτον. Πήρε wild card για το κυρίως ταμπλό και ηττήθηκε στα τρία σετ ενός κλειστού αγώνα από τον Lukas Lacko. Στη δεύτερη αναμέτρησή του σε επίπεδο ΑΤΡ - και πρώτη σε Masters διοργάνωση - ο 17χρονος πέτυχε την πρώτη του νίκη και μάλιστα μια Top 20 νίκη!

Από το Νο. 370 του κόσμου, ο Shapovalov απέκλεισε το Νο. 11 του ταμπλό και Νο. 19 της παγκόσμιας κατάταξης, σε έναν αγώνα που ο Κύργιος έκανε 18 διπλά λάθη, κερδίζοντας μόλις τους 17 από τους 42 πόντους στα δεύτερα σερβίς του. Σε κακή μέρα ήταν ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος 10 φορές με break point και έχασε δύο φορές το σερβίς του.

Στο 1ο σετ πάντως, παρόλου που είχε 8 διπλά λάθη, ο Κύργιος είχε ένα εξαιρετικό πρώτο σερβίς που τον γλίτωνε απ' όλες τις περιπέτειες. Ο 21χρονος δεν απειλήθηκε με break point σε αυτό το σετ, αλλά έχασε 4 ευκαιρίες για να "σπάσει" το αντίπαλο σερβίς και το πλήρωσε, αφού ο ενθουσιώδης Καναδός προηγήθηκε με 5-0 στο tie-break και το πήρε με 7-2, κατακτώντας το εναρκτήριο σετ.

Στο 2ο σετ, ο Κύργιος προηγήθηκε με 2-0, αλλά γρήγορα το προβάδισμά του εξαφανίστηκε. Μέχρι και τα μέσα του σετ τα πάντα ήταν ανοιχτά και το σκορ ισόπαλο στο 3-3, ακολούθησαν όμως τρία συνεχόμενα κερδισμένα games από τον Κύργιο, που σε 33 λεπτά έκανε το 6-3 και έστειλε τον αγώνα σε 3ο σετ.

Οι περισσότεροι περίμεναν πως ο πιο έμπειρος και εξαιρετικά ταλαντούχος Νικ, θα έφερνε το ματς στα μέτρα του με το πέρασμα του χρόνου, τα εύκολα λάθη όμως συνεχίστηκαν από τον Ελληνοαυστραλό, που πολύ σύντομα έμεινε πίσω με 3-0 στο 3ο σετ και έπρεπε να ανεβεί έναν γολγοθά για να γυρίσει αυτό το παιχνίδι.

Είχε τη μεγάλη ευκαιρία του στο 9ο game, όταν δημιούργησε το μοναδικό του break point σε ολόκληρο το σετ, στο 5-3, 30-40, ο Shapovalov όμως κατάφερε να το σβήσει και να πάρει 3 συνεχόμενους πόντους για να κάνει το 6-3 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς. Ο 17χρονος πραγματοποίησε ένα φανταστικό 3ο σετ, για να "κλειδώσει" την αξιομνημόνευτη πρώτη νίκη του στην ΑΤΡ σε 1 ώρα και 39 λεπτά.

O Shapovalov, ο οποίος ήδη έχει εξασφαλίσει την πρώτη του είσοδο στο Top 300 της παγκόσμιας κατάταξης με αυτή τη νίκη, έγινε ο 4ος Καναδός που μπήκε στον 2ο γύρο του Rogers Cup, μετά από τους Milos Raonic, Steven Diez και Peter Polansky. Απόψε θα αγωνιστούν άλλοι δυο Καναδοί για τον 1ο γύρο, οι Vasek Pospisil και Frank Dancevic.

Στον 2ο γύρο του Τορόντο, ο 17χρονος Καναδός - με καταγωγή από τη Ρωσία - θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov, που αν και ταλαιπωρήθηκε αρκετά, βρήκε τρόπο να κερδίσει τον Yuichi Sugita στα τρία σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots