ATP
Πρώτος τελικός στον Καναδά για το Nishikori (vids)

 
Πρώτος τελικός στον Καναδά για το Nishikori (vids)
Πρώτος τελικός στον Καναδά για το Nishikori (vids)
tennisnews team Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 - 23:52

O Kei Nishikori πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Rogers Cup, μετά και τη νίκη του στα δύο σετ επί του Stan Wawrinka στο Τορόντο. Για πρώτη φορά πέρασε στον τελικό του Masters του Καναδά ο Ιάπωνας, ο οποίος θα προσπαθήσει να κερδίσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του την Κυριακή.

Μετά από 1 ώρα και 29 λεπτά, ο Kei Nishikori επιβλήθηκε του Stan Wawrinka με 7-6 (6), 6-1 και έγινε ο πρώτος παίκτης που προκρίθηκε στον τελικό του Rogers Cup. Ο 26χρονος Ιάπωνας, Νο. 3 στο ταμπλό του καναδικού Masters, θα περιμένει την αναμέτρηση του Novak Djokovic με τον Gael Monfils (03:00, OTE Sport 6), για να μάθει τον παίκτη που θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής.

Ο Nishikori κατάφερε να ανατρέψει μια δυσοίωνη γι' αυτόν κατάσταση στο 1ο σετ. Επέστρεψε από το 1-4 και από το 2-5, για να ισοφαρίσει σε 5-5 και να μπει ξανά δυναμικά στη μάχη για την κατάκτηση του σετ.

Τα προβλήματα για τον Ιάπωνα δεν τελείωσαν εκεί, αφού χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-40 στο 12ο game, σώζοντας διπλό set point, πριν ισοφαρίσει σε 6-6. Ακόμα και στο tie-break o Wawrinka ήταν ο παίκτης που απέκτησε πρώτος ξεκάθαρο προβάδισμα, φτάνοντας στο 4-2 πριν την αλλαγή πλευρών και λίγο αργότερα στο 6-4, δημιουργώντας νέα διπλή ευκαιρία.

Για 3η φορά ο Nishikori βρήκε τρόπο να επιστρέψει σε αυτό το σετ, για να σώσει και τα άλλα δύο set points - 4 συνολικά - και να φτάσει σε μια τεράστια ανατροπή, κερδίζοντας 4 συνεχόμενους πόντους και κάνοντας το 8-6 στο tie-break.

Αφού πήρε το πολύ κρίσιμο 1ο σετ, ο Nishikori ήταν απελευθερωμένος από το άγχος στο 2ο σετ, του βγήκαν τα περισσότερα χτυπήματα και επιπλέον είχε απέναντί του έναν "βραχυκυκλωμένο" Wawrinka, που του έδωσε αρκετούς εύκολους πόντους. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο Ιάπωνας βρέθηκε μπροστά με διπλό break στο 5-0 και πριν ολοκληρωθεί μισή ώρα στο 2ο σετ, το κατέκτησε με 6-1. 

Αυτή ήταν η 2η νίκη για το Nishikori απέναντι στον Wawrinka, σε 5 αναμετρήσεις. Τον κέρδισε για πρώτη φορά από το 2014, όταν είχε τον είχε νικήσει για τα προημιτελικά του US Open και είχε πραγματοποίησε το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του αμερικανικού Grand Slam.

O Nishikori προκρίθηκε στον 19ο τελικό της καριέρας του, 3ο σε Masters διοργάνωση, μετά από τη Μαδρίτη το 2014 και το Μαϊάμι τον φετινό Απρίλιο. Είχε χάσει και τους δυο αυτούς τελικούς, όπως είχε χάσει και τον τελικό του US Open το 2014. Συνεπώς, την Κυριακή θα διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, πρώτο σε Masters διοργάνωση.

Συνολικά θα αναζητήσει τον 12ο τίτλο της καριέρας του (11-7 σε τελικούς) και τον δεύτερο φετινό, μετά από την κατάκτηση του Μemphis Open στο Μέμφις των ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο. Αξίζει να σημειωθεί πως αν κατακτήσει το Rogers Cup, θα ισοφαρίσει και το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης και προσπερνώντας τους Wawrinka και Rafael Nadal.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots