ATP
Στο Νο. 10 του κόσμου ο Τσιτσιπάς

 
Στο Νο. 10 του κόσμου ο Τσιτσιπάς
Στο Νο. 10 του κόσμου ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019 - 13:06

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα, εξαιτίας της απώλειας βαθμών που είχε στη Βαρκελώνη. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που κέρδισε πέρσι στη Βαρκελώνη και έχασε 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα, για να πέσει στη 10η θέση της κατάταξης της ΑΤΡ. Είναι η 9η διαδοχική εβδομάδα, που ο 20χρονος Έλληνας τενίστας βρίσκεται στο Top 10 της κατάταξης.

Η πτώση του Τσιτσιπά ήταν η μοναδική αλλαγή σε βαθμούς αυτή την εβδομάδα στην κορυφαία δεκάδα και έφερε από μια θέση ψηλότερα τους Juan Martin Del Potro και John Isner, που εκμεταλλεύτηκαν την απώλεια του Έλληνα πρωταθλητή και ανέβηκαν στο Νο. 8 και στο Νο. 9 του κόσμου αντίστοιχα.

Στην κορυφή πάντα βρίσκεται ο Novak Djokovic, ο οποίος αύξησε κι άλλο τη διαφορά του από το Νο. 2 και τον Rafael Nadal, στους 3.395 βαθμούς, αφού ο Ισπανός δεν υπερασπίστηκε ούτε τους βαθμούς που κέρδισε πέρσι στη Βαρκελώνη.

Αρκετά πίσω τους βρίσκεται ο Alexander Zverev, ενώ στο Νο. 4 είναι ο Roger Federer. Στην 5η θέση βρίσκεται ο Dominic Thiem, πρωταθλητής χθες στη Βαρκελώνη, στην 6η ο Kevin Anderson και στην 7η ο Kei Nishikori.

Ο Laslo Djere κέρδισε ακόμα 4 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης, σκαρφαλώνοντας συγκεκριμένα στο Νο. 29. Ο Matteo Berrettini, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Βουδαπέστη, κέρδισε 18 θέσεις και μπήκε για πρώτη φορά στο Top 40 και συγκεκριμένα στο Νο. 37.

Ο φιναλίστ της Βουδαπέστης, Filip Krajinovic, είχε τη μεγαλύτερη άνοδο ανάμεσα στους πρώτους 100 της παγκόσμιας κατάταξης και επέστρεψε στο Top 100, καθώς άφησε πίσω του 28 θέσεις και βρέθηκε στο Νο. 77 του κόσμου. Στο Top 100 επέστρεψε και ο Roberto Carballes Baena, που κέρδισε 18 θέσεις και ανέβηκε στο Νο. 86.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots