ATP
Με Andreozzi ο Τσιτσιπάς

 
Με Andreozzi ο Τσιτσιπάς
Με Andreozzi ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019 - 15:42

Ο Guido Andreozzi θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο Εστορίλ.

Μόνο 69 λεπτά χρειάστηκε ο 27χρονος Αργεντινός, για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Hugo Dellien με 6-3, 6-3 και να προκριθεί στον 2ο γύρο του Estoril Open, όπου περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

O Andreozzi, No. 97 στην παγκόσμια κατάταξη, όπως και ο Dellien συνηθίζει να παίζει το καλύτερό του τένις στο χώμα και στο Monte-Carlo Masters πριν λίγες εβδομάδες είχε πάρει την πρόκριση μέσα από τα προκριματικά, πριν αποκλειστεί στον 1ο γύρο από τον David Goffin.

Είχε αντιμετωπίσει άλλες 2 φορές τον Τσιτσιπά, στον 2ο γύρο του Sydney International στις αρχές της χρονιάς, με τον Έλληνα παίκτη να παίρνει τη νίκη με 6-3, 6-4, αλλά και στο χώμα στο Challenger της Γένοβας το 2017, με τον Στέφανο να κερδίζει και τότε, με ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.

Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο έλεγξε από την πρώτη στιγμή ο Andreozzi, καθώς έκανε break στον Dellien από πολύ νωρίς, για να προηγηθεί με 3-0 στο 1ο σετ. Δεν αντιμετώπισε κανένα break point σε ολόκληρο το 1ο σετ και το κατέκτησε γρήγορα με 6-3.

Στο 2ο σετ ο Αργεντινός έκανε και πάλι πρώτος break για το 2-1, αλλά ο Βολιβιανός ισοφάρισε αυτή τη φορά σε 2-2. Η αντίδραση του Andreozzi ήταν δυο ακόμη break, στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3), για να φτάσει πριν συμπληρωθούν 70 λεπτά παιχνιδιού στη νίκη.

Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς ήταν ημιφιναλίστ πέρσι στο Εστορίλ, ένα από τα τουρνουά που τα πήγε πολύ καλά. Χωρίς να έχει αποδώσει τα βέλτιστα ως τώρα στη χωμάτινη σεζόν του 2019, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας θέλει να το αλλάξει αυτό και να κερδίσει τον πρώτο χωμάτινο τίτλο της καριέρας του στην Πορτογαλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots