ATP
Απέκλεισε Pouille και μπήκε 8άδα ο Κοκκινάκης

 
Απέκλεισε Pouille και μπήκε 8άδα ο Κοκκινάκης
Απέκλεισε Pouille και μπήκε 8άδα ο Κοκκινάκης
tennisnews team Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 - 11:13

O Θανάσης Κοκκινάκης επέστρεψε από σετ πίσω, απέκλεισε τον Lucas Pouille και προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε ΑΤΡ διοργάνωση μετά από 2 χρόνια.

Οι καλές εμφανίσεις στο Los Cabos του Μεξικού, όπου έχει πολύ καλή παράδοση, συνεχίζονται για τον Θανάση Κοκκινάκη, που απέκλεισε το Νο. 4 του ταμπλό, Lucas Pouille, με 2-6, 6-4, 6-3, για να προκριθεί στον πρώτο του προημιτελικό στο ATP Tour από το καλοκαίρι του 2017. Τότε, ήταν και πάλι στo Los Cabos, όπου θυμίζουμε πως ήταν φιναλίστ. 

Ο Κοκκινάκης, ο οποίος ταξίδεψε στο Μεξικό έχοντας μόλις αγωνιστεί σε 2 τουρνουά ΑΤΡ στη φετινή σεζόν και χωρίς να έχει κάνει νίκη σε κυρίως ταμπλό, έχασε γρήγορα από τον έλεγχό του το 1ο σετ, στο οποίο ο Pouille κέρδισε 4 games στη σειρά για να φτάσει στο 6-2.

Ο Κοκκινάκης παρέμεινε ανίκητος από τη γραμμή του σερβίς για όλο το υπόλοιπο παιχνίδι και δεν απειλήθηκε με break point στο 2ο και στο 3ο σετ. Χάρη σε ένα break που έκανε στο 9ο game (5-4), κατέκτησε το 2ο σετ με 6-4 και επέστρεψε δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στο αποφασιστικό σετ, απείλησε για πρώτη φορά στο 3ο game, έχοντας ένα χαμένο break point. Στην επόμενη ευκαιρία του, που ήταν στο 5ο game, έκανε το break και πέρασε μπροστά με 3-2. Έχασε μόλις 4 πόντους από τη γραμμή του σερβίς σε όλο το σετ (16/20) και μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια, έπειτα από 6 ισοπαλίες και 2 χαμένα match point, "έσπασε" ξανά το σερβίς του Γάλλου στο 3ο του match point για να κατακτήσει το σετ με 6-3, κάτι περισσότερο από 2 ώρες μετά το πρώτο σερβίς.

Ο Κοκκινάκης, ο οποίος έχει πετύχει και τις 2 νίκες του στο ATP Tour για το 2019 αυτή την εβδομάδα, θα αντιμετωπίσει στον πρώτο του προημιτελικό από τον Αύγουστο του 2017 τον Μολδαβό Radu Albot, Νο. 7 στο ταμπλό. Ο τελευταίος απώλεσε μόλις 3 games από τον Taro Daniel, τον οποίο κέρδισε με 6-1, 6-2 σε 73 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots