ATP
Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ο Tipsarevic

 
Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ο Tipsarevic
Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ο Tipsarevic
tennisnews team Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 - 20:47

O Janko Tipsarevic, άλλοτε Νο. 8 στην παγκόσμια κατάταξη, θα "κρεμάσει" τη ρακέτα του μόλις ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

Ο Tipsarevic θα αγωνιστεί στους τελικούς του Davis Cup στη Μαδρίτη το Νοέμβριο για τη Σερβία, μαζί με τους συμπαίκτες και καλούς του φίλους.

Αυτό θα είναι το τελευταίο τουρνουά της επαγγελματικής του καριέρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Μιας σπουδαίας καριέρας, που όμως σημαδεύτηκε από έντονα προβλήματα τραυματισμών τα τελευταία χρόνια.

Η ανακοίνωση του Tipsarevic:

"Ήταν 16 θαυμάσια χρόνια. Μετά από αρκετή ψυχική αναζήτηση και σκέψη για το τι είναι σημαντικό για μένα σ' αυτό το στάδιο της ζωής μου και τι με κάνει χαρούμενο, αποφάσισα να αποσυρθώ από το επαγγελματικό τένις.

Δε θα γράψω (ακόμα) κάποια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, μιας και έχω ακόμα τένις μπροστά μου. Εκτός από το US Open την επόμενη εβδομάδα και μερικά τουρνουά της ΑΤΡ, το τελευταίο μου τουρνουά θα είναι το Davis Cup στη Μαδρίτη.

Τα επόμενα χρόνια θα αφοσιωθώ στην οικογένειά μου, στην ακαδημία μου και για αρκετές εβδομάδες το χρόνο με τη διεθνή προπονητική. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας."

Ο Tipsarevic έφτασε μέχρι το Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης τον Απρίλιο του 2012. Κατέκτησε 4 ΑΤΡ τίτλους, έπαιξε 2 φορές στα προημιτελικά του US Open, σε 3 ημιτελικούς Masters 1000 και 2 φορές συμμετείχε στο ATP Finals.

Έχει πετύχει 15 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτες, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τους Novak Djokovic, Andy Murray και Andy Roddick. Μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της καριέρας του ήταν η κατάκτηση του Davis Cup το 2010. Μέχρι σήμερα, είναι ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Σερβίας στη διοργάνωση, με 34 νίκες στα μονά.

Από το ξεκίνημα του 2013, όταν τραυματίστηκε στο πόδι του στο Australian Open, δεν κατάφερε να βρει ποτέ την καλύτερή του φόρμα. Αντιμετώπισε διαφορετικούς τραυματισμούς και στα δυο πόδια του, χρειάστηκε να κάνει εγχειρίσεις και μέχρι σήμερα, στα 35 του χρόνια πια, δεν έχει επανέλθει στο 100% του. Τους τελευταίους μήνες προπονείται και ταξιδεύει συχνά μαζί με τον Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots