ATP
Tipsarevic: "Ανεδαφική η επίθεση στον Djokovic"

 
Tipsarevic: "Ανεδαφική η επίθεση στον Djokovic"
Tipsarevic: "Ανεδαφική η επίθεση στον Djokovic"
tennisnews team Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 - 16:27

Κάποιοι παίκτες ερμήνευσαν κακοπροαίρετα την απόφαση του Novak Djokovic να αποχωρήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν ανακοινωθεί η αναστολή του ATP Tour την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Janko Tipsarevic να κάνει λόγο για μια ανεδαφική επίθεση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ήταν γνωστή μόνο η ακύρωση του Indian Wells, ο Djokovic και κάποιοι άλλοι παίκτες αποχώρησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγο πριν την απόφαση της ΑΤΡ να αναστείλει το tour για 6 εβδομάδες (μέχρι τις 26 Απριλίου) - που αργότερα επεκτάθηκε σε αναστολή έως και τις 7 Ιουνίου.

Ο Tipsarevic, που επίσης είχε αποχωρήσει από την Αμερική, εξήγησε πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει κακοπροαίρετη κριτική προς τον Nole, επειδή αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη πριν την απόφαση. Ήταν μια προσωπική του απόφαση να μην αγωνιστεί σε κάθε περίπτωση στο Μαϊάμι και δεν προσπάθησε να επηρεάσει τη γνώμη του συμβουλίου των παικτών, ούτε γνώριζε κάτι που δεν γνώριζαν οι υπόλοιποι.

"Είναι μια απόλυτα ανόητη πράξη. Η απόφαση που πήρε ο Novak και οι υπόλοιποι από εμάς που φύγαμε, δεν έχει να κάνει με κάποια παρότρυνση προς το υπόλοιπο συμβούλιο. Δεν γνωρίζαμε κάτι πριν από τους άλλους. Δεν έχει νόημα μια επίθεση με στόχο τον Novak. Κατά τη γνώμη μου, κάποιες φορές παραείναι ανοιχτός και ειλικρινής με τους άλλους για τα σχέδιά του", είπε χαρακτηριστικά ο Tipsarevic, ο οποίος είναι ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Djokovic στο tour. 

Ούτε ο Taylor Fritz πάντως, όταν γνωστοποίησε στο ευρύ κοινό πως ο Djokovic τους είχε ενημερώσει μέσα από την κοινή συνομιλία τους στο WhatsApp ότι θα έφευγε από την Αμερική, δεν έδειξε να υπονοεί κάτι περισσότερο από το ότι απλά ο Σέρβος είχε πάρει ήδη την απόφασή του.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots