ATP
Απίστευτος μαχητής Diego κέρδισε το ματς της χρονιάς! (vid)

 
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman
tennisnews team Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 - 4:28

Στον αγώνα της χρονιάς μέχρι τώρα, ο Diego Schwartzman κατόρθωσε να σώσει 4 match point στο 2ο σετ και να κερδίσει τον Pablo Cuevas μετά από 3 ώρες και 41 λεπτά μιας απίστευτης μάχης. Ο Αργεντινός κινούταν με δυσκολία τα τελευταία λεπτά του αγώνα, καθώς αγωνιζόταν με τραυματισμό στη βουβωνική χώρα, δεν άκουσε όμως το σώμα του και συνέχισε να παλεύει, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Argentina Open στο Μπουένος Άιρες.

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που έκανε ο Diego Schwartzman τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Court Guillermo Vilas του Μπουένος Άιρες, μπροστά σε 5.000 περίπου συμπατριώτες του που τον αποθέωσαν, σε μια πραγματική κατάθεση ψυχής στο court.

O 27χρονος Αργεντινός, που φημίζεται για τη μαχητικότητά του, όχι μόνο ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση για να επιβληθεί του Pablo Cuevas με 5-7, 7-6 (11), 7-5 - σε έναν αγώνα που διήρκησε 3 ώρες και 41 λεπτά - αλλά το έκανε και με τραυματισμό, καθώς στα τελευταία 10 λεπτά περίπου αντιμετωπίζε ξεκάθαρα ενοχλήσεις στην βουβωνική χώρα και με δυσκολία κινούταν στο τερέν. 

Ο Cuevas, στα 34 του χρόνια πια, είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο tie-break του 2ου σετ, στο οποίο είχε συνολικά 4 match point, ο Schwartzman όμως τα έσβησε όλα και στο 3ο του set point κέρδισε το tie-break με 13-11.

Στο αποφασιστικό σετ ο Scwhartzman προηγήθηκε με 3-0, αλλά ο Cuevas τον ισοφάρισε. Στη συνέχεια ο Ουρουγουανός ήταν εκείνος που έσβησε match point, για να αποτρέψει το 4-6 και να ισοφαρίσει σε 5-5, παρότι όμως ο ίδιος δεν είχε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, η εξάντληση δυσκόλεψε και γι' αυτόν πολύ τα πράγματα, με αποτέλεσμα να κάνει διπλό λάθος στο 3ο match point συνολικά του Schwartzman, στο 12ο game.

Ο Schwartzman περπάτησε μέχρι το φιλέ, συνεχάρη τον Cuevas για την προσπάθεια και χαιρέτησε τους φιλάθλους που τον αποθέωναν, ωστόσο δεν πανηγύρισε ποτέ τη νίκη αυτή, δείχνοντας ξεκάθαρα προβληματισμένος από τον τραυματισμό του.

Αν με κάποιο τρόπο καταφέρει να τον ξεπεράσει εγκαίρως και να αγωνιστεί κανονικά στα ημιτελικά του Argentina Open, θα αντιμετωπίσει το νικητή του τελευταίου προημιτελικού, ανάμεσα στον Thiago Monteiro και στον Pedro Sousa. Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Casper Ruud και Juan Ignacio Londero.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots