O Τσιτσιπάς διέλυσε τον Schwartzman! (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/FFT
tennisnews team Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 - 22:14

Ένας μαγικός Στέφανος Τσιτσιπάς διέλυψε τον Diego Schwartzman με 6-2, 6-2, 6-3 στο Suzanne Lenglen και προκρίθηκε εμφατικά στους "16" καλύτερους του Roland Garros!

Μόλις 7 games έχασε από τον Schwartzman -που έπαιζε πολύ καλό τένις όλη την εβδομάδα- ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έκανε ένα τρομερό παιχνίδι και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Αργεντινό.

Mε 34 winners και 26 αβίαστα λάθη τελείωσε το ματς ο Στέφανος, ο οποίος αξιοποίησε τα 6 από τα 18 break points που είχε συνολικά στο παιχνίδι, ενώ έσβησε τα 4 από τα 5 break points που είχε ο Schwartzman στο ματς, για να δημιουργήσει αυτή την καθολική κυριαρχία.

Από το ξεκίνημα του αγώνα ανέλαβε τα ηνία ο Έλληνας τενίστας, που προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ και δεν κοίταξε πίσω του, για να το κερδίσει με 6-2. Ο Schwartzman πάλεψε στο 2ο σετ και έδειχνε μια καλύτερη εικόνα στα πρώτα games, όμως και πάλι ο Στέφανος είχε ένα σερί 4 κερδισμένων games και το πήρε και αυτό με 6-2.

Στο 3ο σετ ο Στέφανος ένιωσε για πρώτη φορά απειλή, αλλά έσβησε 3 break points και κράτησε το σερβίς του για το 2-1. Στο αμέσως επόμενο game έκανε και το break, για να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, φτάνοντας στο 4-1. Ο Schwartzman έσωσε διπλό match point στο 2-5, 15-40 και μείωσε σε 5-3, 0-30, αλλά ο Στεφ έμεινε ψύχραιμος και με 4 πόντους στη σειρά πίσω από το σερβίς του έκλεισε το παιχνίδι, έπειτα από 2 ώρες και 3 λεπτά.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Τσιτσιπά επί του Schwartzman σε ισάριθμες συναντήσεις στο χώμα, η 4η συνεχόμενη που πέτυχε επί του Αργεντινού και η 5η συνολικά, σε 7 αναμετρήσεις (5-2).

Για 5η συνεχόμενη χρονιά θα είναι στον 4ο γύρο του Roland Garros o Έλληνας πρωταθλητής, που θα διεκδικήσει την 3η του είσοδο στα προημιτελικά απέναντι σε μια από τις εκπλήξεις του τουρνουά, τον Sebastian Ofner.

Ο Αυστριακός qualifier, Νο.118 στον κόσμο, απέκλεισε νωρίτερα τον Fabio Fognini έπειτα από μάχη των 5 σετ, με 5-7, 6-3, 7-5, 1-6, 6-4. Θα είναι η πρώτη τους συνάντηση στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots