ATP
Τίτλοι τέλους μετά το 2024 για τον Schwartzman!

 
Τίτλοι τέλους μετά το 2024 για τον Schwartzman!
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 - 21:15

Ο Diego Schwartzman ανακοίνωσε πως το 2024 θα είναι η τελευταία ολόκληρη σεζόν της καριέρας του και θα "κρεμάσει" τη ρακέτα του μετά και το τουρνουά του Μπουένος Άιρες, τον Φεβρουάριο του 2025.

O Schwartzman θα παίξει μερικούς ακόμα μήνες, θα έχει την τελευταία του "κανονική" σεζόν και τον Φεβρουάριο του 2025 αναμένεται να τερματίσει την καριέρα του, μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Ο 31χρονος Αργεντινός τενίστας, εξήγησε πως τον τελευταίο καιρό οι όμορφες στιγμές που ζούσε μέσα από το τένις έχουν μετατραπεί σε βάρος, γι' αυτό και οδηγήθηκε σ' αυτή την απόφαση.

"Κάθε γωνιά του γηπέδου, κάθε δευτερόλεπτο στην προπόνηση, κάθε πόντος, με έκαναν όλα απίστευτα χαρούμενο. Τα έζησα με τόση ένταση που σήμερα μου φαίνεται δύσκολο να τα διαχειριστώ. Όλες αυτές οι τόσο όμορφες στιγμές, σήμερα έχουν μετατραπεί σε ένα βάρος και μου κοστίζει που δεν μπορώ να συνεχίσω να το διασκεδάζω. Από τη μια, το να αφήσω μια ζωή που μου έδωσε τόσες όμορφες στιγμές είναι δύσκολη απόφαση, αλλά από την άλλη είμαι χαρούμενος που έπαιξα τένις και το έκανα πάντα με χαμόγελο", έγραψε στην ανάρτησή του ο Schwartzman.

"Το 2024 ελπίζω πως θα λάβω μέρος στα αγαπημένα μου τουρνουά και το 2025 στην Αργεντινή θα είναι η τελευταία μου στιγμή, το πιο όμορφο κλείσιμο που θα μπορούσα να φανταστώ."

Ο Schwartzman έχει 250 tour-level νίκες στην καριέρα του, έχει φτάσει μέχρι το Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει παίξει σε έναν ημιτελικό (Roland Garros 2020) και σε δυο προημιτελικούς Grand Slams διοργανώσεων (US Open 2017, 2019), ενώ έχει κερδίσει και 4 τίτλους, με σημαντικότερο το 500άρι του Ρίο το 2018. Έχει παίξει επίσης και σε έναν τελικό Masters 1000, στη Ρώμη το 2020.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots