ATP
Shapovalov: "Η οικογένειά μου δεν είχε χρήματα για όλα τα ταξίδια μου"

 
Shapovalov: "Η οικογένειά μου δεν είχε χρήματα για όλα τα ταξίδια μου"
Shapovalov: "Η οικογένειά μου δεν είχε χρήματα για όλα τα ταξίδια μου"
tennisnews team Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 - 22:32

Σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη στην ΑΤΡ, ο Denis Shapovalov μίλησε για το πως ξεκίνησε να παίζει τένις με τη μητέρα του, για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η οικογένειά του για να τα φέρουν εις πέρας, αλλά και για τις θυσίες που χρειάστηκαν για να φτάσει ως εδώ.

"Θέλω μέσα από το παιχνίδι μου να εμπνεύσω όλο και περισσότερα παιδιά να κάνουν αυτό που θέλουν, παιδιά που δεν έχουν την υποστήριξη, να δείξουν πως είναι πιθανό να κάνουν αυτό που θέλουν αν το πιστέψουν πραγματικά και αν δουλέψουν σκληρά", δήλωσε ο Shapovalov, στην εκπομπή ATP Uncovered.

"Ελπίζω να μπορέσω να εμπνεύσω τη νέα γενιά στον Καναδά να ασχοληθεί με το τένις και να πιστέψουν πως μπορούν να γίνουν επαγγελματίες παίκτες στο τένις, ενώ μεγαλώνουν και προπονούνται στον Καναδά."

Το τένις ρέει στις φλέβες της οικογένειας του Shapovalov. Η μητέρα του, Tessa, ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας της Ρωσίας όταν ήταν επαγγελματίας παίκτρια τη δεκαετία του '90. Τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκε με την προπονητική και ήταν εκείνη που έμαθε το άθλημα στον μεγαλύτερο γιο της.

"Όταν προπονούταν με τη μητέρα μας, προσπαθούσα να μπω στο γήπεδο να ενοχλήσω, να χτυπήσω μπάλες. Κάποια στιγμή γινόμουν τόσο ενοχλητικός που η μητέρα μου είπε πως είχε έρθει η ώρα να ξεκινήσω και γω τα μαθήματα."

Η εξέλιξη του Shapovalov ήταν ραγδαία και σε αντίθεση με τον αδερφό του, ασχολήθηκε πολύ γρήγορα με το αγωνιστικό τένις. Γι' αυτό χρειάστηκαν θυσίες και πολύ σκληρή δουλειά.

"Δε μεγάλωσα σαν φυσιολογικό παιδί. Θυμάμαι να σηκώνομαι στις 5 και στις 6 το πρωί για να κάνω προπόνηση πριν από το σχολείο. Μετά έκανα προπόνηση και στις 10 ή 11 το βράδυ, προσπάθούσα να γίνω καλύτερος, να βελτιώσω κάτι, έκλαιγα στο court και έδινα όλα όσα είχα.

Οι γονείς μου και η ομάδα μου με ωθούσαν στο να συνεχίσω, γιατί δεν είχαμε καμιά υποστήριξη. Από εμάς έπρεπε να έρθουν όλα, όλη η προσπάθεια, όλα τα χρήματα, τα πάντα. Αναρωτιόμασταν τι έπρεπε να κάνουμε επειδή σε κάποιο σημείο δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τα ταξίδια για όλα τα τουρνουά. Αλλά πάντα πίστευα στον εαυτό μου και το ίδιο και η οικογένειά μου."

Αν και έδειξε να περνάει μια δύσκολη περίοδο με πολλά σκαμπανεβάσματα την προηγούμενη σεζόν, ο Shapovalov κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του τον Οκτώβριο, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Αυτό έχει ελευθερώσει αρκετή πίεση από πάνω του και το μόνο που θέλει σε αυτή τη φάση είναι να γίνεται καλύτερος.

"Όταν ξυπνάω, ο μόνος σκοπός μου είναι να είμαι καλύτερος, να βελτιώνω και κάτι. Προσπαθώ να μεγαλώσω σαν άνθρωπος, αλλά και σαν παίκτης. Θέλω να απολαύσω αυτό το στάδιο της καριέρας μου. Δεν ανησυχώ πια για τα οικονομικά μου, ούτε για το τι θα κάνω αν δεν κερδίσω έναν αγώνα. Απλά περνάω καλά και δείχνω στον κόσμο το παιχνίδι μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots