ATP
Το καλαντάρι μετά την απόφαση του Roland Garros

 
Το καλαντάρι μετά την απόφαση του Roland Garros
Το καλαντάρι μετά την απόφαση του Roland Garros
tennisnews team Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 - 19:33

3 Grand Slam, Ολυμπιακοί Αγώνες, Laver Cup και 2 Masters, μέσα σε διάστημα τριών μηνών "βαραίνουν" το καλαντάρι, μετά την απόφαση του Roland Garros να αλλάξει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του.

Οι περισσότεροι διοργανωτές των τουρνουά εκείνης της περιόδου κατηγόρησαν το Roland Garros για μια απόφαση που πάρθηκε μονομερώς, ενώ έντονες ήταν και οι αντιδράσεις των παικτών, που εξήραν το γεγονός ότι έμαθαν την είδηση μέσα από το Twitter.

Δεν είναι ακόμα γνωστό τι θα γίνει με τα υπόλοιπα τουρνουά και η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια κρίση, ωστόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στο καλαντάρι της ATP και της WTA βρίσκονται 7 μεγάλα τουρνουά μέσα σε διάστημα τριών μηνών!

Παρακάτω τα τουρνουά που είναι προγραμματισμένα (αυτή τη στιγμή) για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, στο καλαντάρι της ΑΤΡ και της WTA:

29 Ιουνίου - 12 Ιουλίου  Wimbledon ATP/WTA Λονδίνο
25 Ιουλίου - 2 Αυγούστου Ολυμπιακοί Αγώνες ATP/WTA Τόκιο
10 Αυγούστου - 16 Αυγούστου Rogers Cup ATP/WTA Τορόντο / Μόντρεαλ
17 Αυγούστου - 23 Αυγούστου Cincinnati ATP/WTA Σινσινάτι
31 Αυγούστου - 13 Σεπτεμβρίου US Open ATP/WTA Νέα Υόρκη
20 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου Roland Garros ATP/WTA Παρίσι
25 Σεπτεμβρίου - 27 Σεπτεμβρίου Laver Cup ATP Βοστώνη
28 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου Wuhan Open WTA Γουχάν

Φυσικά σε μια κρίση όπως και αυτή, πρέπει να τονίσουμε πως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Αυτή τη στιγμή οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ αμφίβολο να πραγματοποιηθούν τις προβλεπόμενες ημερομηνίες, ενώ τίποτα δεν μπορεί να γραφτεί με σιγουριά τώρα για το καλοκαίρι, ούτε ακόμα και για το Roland Garros, το οποίο μόλις χθες έκανε αυτή την ανακοίνωση προκειμένου να μπορέσει να διοργανώσει το χωμάτινο Grand Slam.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots