ATP
Τι σημαίνει το "πάγωμα" της παγκόσμιας κατάταξης;

 
Τι σημαίνει το "πάγωμα" της παγκόσμιας κατάταξης;
Τι σημαίνει το "πάγωμα" της παγκόσμιας κατάταξης;
tennisnews team Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 - 20:23

Ανακοινώθηκε η νέα παγκόσμια κατάταξη η οποία θα "παγώσει" για τους επόμενους 3 μήνες. Τι σημαίνει το "πάγωμα" και τι θα συμβεί με τις εβδομάδες στο Νο.1 και τα υπόλοιπα ρεκόρ;

Μετά την κοινή απόφαση της ΑΤΡ και της WTA να "παγώσουν" τους βαθμούς που μοιράζουν τα τουρνουά - μια απόφαση που ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση πως το tour αναστέλλεται έως και τις 7 Ιουνίου - ανακοινώθηκαν και οι νέες παγκόσμιες κατατάξεις.

Συγκεκριμένα, λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί που κρατούσαν οι παίκτες τις τελευταίες 52 εβδομάδες, έως και τις 9 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένου και του Indian Wells του 2019. Η ΑΤΡ έλαβε υπόψη και τα αποτελέσματα που έγιναν στα Challenger του Nur-Sultan και του Potchefstroom πριν σταματήσουν οι αγώνες την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αποδόθηκαν και οι βαθμοί απ' όλα τα υπόλοιπα επαγγελματικά τουρνουά, που έγιναν για το ITF World Tennis Tour.

Όσον αφορά τις κορυφαίες θέσεις, δεν άλλαξε κάτι. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης με 4.745 βαθμούς, ενώ η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στο Νο.20 της κατάταξης της WTA, με 2.130 βαθμούς.


Πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε αναλυτικά πως είναι οι παγκόσμιες κατατάξεις αυτή τη στιγμή (oι παρακάτω βαθμολογίες θα είναι αυτές που θα "παγώσουν", μέχρι την επανέναρξη του tour):


Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ


Η παγκόσμια κατάταξη της WTA


Επίσης, αυτό το "πάγωμα" σημαίνει πως δεν θα συνεχίσουν να μετρούν και οι εβδομάδες των παικτών στο Νο.1, στο Top 5 στο Top 10 και ούτω καθεξής. Ένα μέτρο που υπό κανονικές συνθήκες μικρή σημασία θα είχε, αλλά θυμίζουμε πως ο Novak Djokovic κυνηγάει ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ όλων των εποχών, αυτό των περισσότερων εβδομάδων στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στην ιστορία.

Ο Nole συμπλήρωσε 281 εβδομάδες στο Νο.1 και αυτός ο αριθμός θα "παγώσει", τουλάχιστον μέχρι και τις 7 Ιουνίου. Υπολείπεται μόλις 5 εβδομάδων του Pete Sampras (286 εβδομάδες) και 29 εβδομάδων του κορυφαίου ρεκόρ όλων των εποχών, που ανήκει στον Roger Federer (310 εβδομάδες).

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots