ATP
Σενάρια για συγχώνευση ATP Cup και Davis Cup

 
Σενάρια για συγχώνευση ATP Cup και Davis Cup
Σενάρια για συγχώνευση ATP Cup και Davis Cup
tennisnews team Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 - 6:10

Το ATP Cup και το Davis Cup είναι δυο παρόμοιες διοργανώσεις και δεν αποκλείεται η συνύπαρξή τους να αποδειχτεί πολύ δύσκολη τα επόμενα χρόνια. Η παγκόσμια ομοσπονδία αντισφαίρισης, δεν κρύβει πως υπάρχει στο τραπέζι και το σενάριο συγχώνευσης, ώστε να υπάρχει και πάλι μόνο μια επίσημη ομαδική διοργάνωση χωρών.

To Davis Cup έγινε για πρώτη φορά στη νέα του μορφή το 2019, με το τουρνουά των τελικών να διαρκεί μια εβδομάδα και να φιλοξενείται στο Caja Magica της Μαδρίτης τον περασμένο Νοέμβριο. Μερικές εβδομάδες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2020, διεξήχθη στην Αυστραλία το ATP Cup, που είχε παρόμοια μορφή. 

Πολλοί παίκτες αντέδρασαν όταν ανακοινώθηκε αρχικά η αλλαγή του Davis Cup, αλλά οι περισσότεροι έπαιξαν στο τουρνουά. Επίσης πολλοί παραπονέθηκαν με το πόσο κοντά χρονικά διοργανώθηκαν τα δυο μεγάλα ομαδικά τουρνουά. Το ενδεχόμενο της συγχώνευσης, ίσως επωφελήσει τους περισσότερους.

"Η πίεση υπάρχει και είναι συζητήσιμο. Πολλά ενδεχόμενα μπορούν να υλοποιηθούν, ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων. Πάντως δεν υπάρχει ακόμα μια συγκεκριμένη λύση που να μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή", δήλωσε ο Alexei Selivanenko, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ITF.

Ο Selivanenko είπε επίσης πως τα τουρνουά μπορούν να συνυπάρξουν, όσο καταφέρνουν να προσελκύουν τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, γεμίζουν στάδια και είναι κερδοφόρα: "Μπορεί το Davis Cup και το ATP Cup να έχουν μόνο ενάμιση μήνα διαφορά, αλλά και άλλα τουρνουά πολύ μεγάλα γίνονται το ένα μετά το άλλο, όπως η Μαδρίτη και η Ρώμη. Και τα δυο είναι επιτυχημένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots