ATP
"Το Roland Garros προσπαθεί να σκοτώσει το Laver Cup"

 
"Το Roland Garros προσπαθεί να σκοτώσει το Laver Cup"
"Το Roland Garros προσπαθεί να σκοτώσει το Laver Cup"
tennisnews team Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 - 21:17

Παρότι δεν είναι βαθμολογούμενο τουρνουά, το Laver Cup έχει καταφέρει να γίνει μέρος του ATP Tour και να γνωρίσει τεράστια επιτυχία. Σύμφωνα με τον Sam Groth, η επιλογή των νέων ημερομηνιών της FFT για το Roland Garros δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Η FFT πρόσφατα ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διοργανώσει το Roland Garros από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, εξαιτίας της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Οι ημερομηνίες συμπίπτουν με το Laver Cup (25-27 Σεπτεμβρίου) και μάλιστα από την πρώτη εβδομάδα του παρισινού Grand Slam, που σημαίνει πως πολλοί λίγοι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι για να αγωνιστούν φέτος στη Βοστώνη (όπου θα φιλοξενηθεί το Laver Cup) - εκτός φυσικά αν μεταφερθεί και αυτό σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η επιλογή να επισκιάσει το συγκεκριμένο τουρνουά για τον Sam Groth, που πιστεύει ότι κάποιοι από τους βασικούς πυλώνες του παγκοσμίου tour, όπως είναι η γαλλική ομοσπονδία αντισφαίρισης που διοργανώνει το Roland Garros, δεν θέλουν να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το Laver Cup, που υπάρχει μόνο για 3 χρόνια και έχει καταφέρει να γίνει σημαντικό κομμάτι του ATP Tour, παρότι δεν επιβραβεύει τους παίκτες με βαθμούς.

"Αυτό που έκαναν στην FFT, ήταν να βάλουν το τουρνουά σε μια εβδομάδα που συμπίπτει με την εβδομάδα του Laver Cup, το οποίο βλέπουν σαν μια απειλή. Το ίδιο ισχύει και με το ATP Cup, αφού στηρίζουν ανοιχτά την καινούργια μορφή του Davis Cup", δήλωσε ο 32χρονος Αυστραλός τενίστας.

"Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να σκοτώσουν το Laver Cup, πριν γίνει τόσο σπουδαίο όσο το Ryder Cup για παράδειγμα", πρόσθεσε ο Groth.

Το Ryder Cup είναι μια αντίστοιχη διοργάνωση στο γκολφ, που υπάρχει από το 1972 και διεξάγεται κάθε 2 χρόνια. Όπως και το Laver Cup, πρόκειται για ομαδική διοργάνωση όπου η μια ομάδα απαρτίζεται από Ευρωπαίους και η άλλη από Αμερικανούς.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots