ATP
Όλα ανοιχτά για τη σεζόν του γρασιδιού

 
Όλα ανοιχτά για τη σεζόν του γρασιδιού
Όλα ανοιχτά για τη σεζόν του γρασιδιού
tennisnews team Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 - 16:06

Ο πρόεδρος της ΑΤΡ εξήγησε πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ ρευστή και θα γνωρίζουμε καλύτερα τις επόμενες εβδομάδες τι θα συμβεί με το Wimbledon, αφήνοντας ανοιχτό και το σενάριο της αναβολής σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

"Συνεχίζουμε να εξετάζουμε όλες τις επιλογές μας, ώστε να παρέχουμε το καλύτερο δυνατό καλαντάρι όταν το tour επιστρέψει. Είναι αυτονόητο πως η συνεργασία με τα άλλα διοικητικά όργανα είναι απαραίτητη. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με όλα τα τουρνουά της σεζόν του γρασιδιού και παραμένουν στο καλαντάρι. Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει μια κατάσταση που καθημερινά εξελίσσεται και δεν υπάρχει άλλη επιλογή, από το να το πάμε μέρα με τη μέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα", δήλωσε ο πρόεδρος της ATP, Andrea Gaudenzi.

"Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί στον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες. Μόλις την προηγούμενη Κυριακή, θα είχε ολοκληρωθεί το Indian Wells. Η τρέχουσα αναστολή του tour αφήνει ένα μεγάλο κενό στις ζωές μας. Ωστόσο σκοπεύουμε να βοηθήσουμε στην εκστρατεία #tennisathome με την παροχή φρέσκου περιεχομένου στους φίλους του τένις, μέσα από τις πλατφόρμες μας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης."

Τέλος, ο ισχυρός άνδρας της ΑΤΡ είπε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τα τουρνουά της grass-court season, με αποκορύφωμα φυσικά το Wimbledon, καθώς η κρίση είναι σε εξέλιξη και κάθε μέρα φέρνει νέα δεδομένα. Επομένως, η επιστροφή του tour στις 8 Ιουνίου, που είναι το καλύτερο σενάριο μέχρι στιγμη, είναι "στον αέρα". 

"Η κατάσταση αυτή είναι σημαντικότερη από το άθλημά μας. Δημιουργεί πολλά ερωτήματα τα οποία και συνειδητοποιούμε, γι' αυτό δουλεύουμε σκληρά για να αξιολογήσουμε όλες τις επιλογές μας. Οι ενέργειές μας θα είναι καλύτερα καθοδηγούμενες όταν θα γνωρίζουμε τη διάρκεια της κρίσης και το πότε θα μπορεί να επιστρέψει το tour. Η κατάσταση παραμένει εξελισσόμενη και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, εβδομάδες, ίσως και μήνες, ώστε να αποφύγουμε τις βιαστικές αποφάσεις", κατέληξε ο Gaudenzi.

Μετά την απόφαση της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021, υπάρχει πάντως χώρος στο καλαντάρι για το Wimbledon, σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να διεξαχθεί την προβλεπόμενη ημερομηνία, δηλαδή από τις 29 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots