ATP
"Οι εβδομάδες στο Νο.1 θα έπρεπε να πιστωθούν στον Djokovic"

 
"Οι εβδομάδες στο Νο.1 θα έπρεπε να πιστωθούν στον Djokovic"
"Οι εβδομάδες στο Νο.1 θα έπρεπε να πιστωθούν στον Djokovic"
tennisnews team Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 - 2:12

Σύμφωνα με τον Brad Gilbert, η ΑΤΡ θα έπρεπε να πιστώσει στον Novak Djokovic τις εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για όσο καιρό το tour είναι σε αναστολή και ο Σέρβος να πλησιάσει σ' αυτή την περίοδο το μεγάλο ρεκόρ του Roger Federer.

"Αυτό δεν θα αρέσει στους θαυμαστές του Federer, αλλά πιστεύω πως θα έπρεπε να πιστωθούν αυτές οι εβδομάδες στον Djokovic, για όσο καιρό η κατάταξη είναι παγωμένη με εκείνον στο Νο.1", είπε ο Gilbert στο δίκτυο του ESPN.

"Έχει κερδίσει άξια αυτή τη θέση και θα ήταν έτσι κι αλλιώς στο Νο.1 για κάποιο καιρό, ακόμα και αν γινόντουσαν τα τουρνουά. Αν δεν πάγωναν οι βαθμοί και ο κάθε παίκτης έχανε βαθμούς, ο Djokovic θα έμενε στο Νο.1 πιθανότατα έως και το Wimbledon (όπου πέρσι κατέκτησε τον τίτλο)", συμπλήρωσε ο 58χρονος πρώην επαγγελματίας τενίστας και νυν σχολιαστής.

Μετά την απόφαση της ATP να παγώσει την παγκόσμια κατάταξη για όσο καιρό δεν θα γίνουν τουρνουά, ο Djokovic συμπλήρωσε 282 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1. Υπολείπεται 28 εβδομάδων του Federer, που με 310 εβδομάδες έχει το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών.

Θυμίζουμε πως το tour και η παγκόσμια κατάταξη θα επανέλθουν στις 8 Ιουνίου, εκτός αν πάρει νέα επέκταση η αναστολή του. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, αφού η πανδημία του κορωνοϊού ακόμα εκτιμάται να μην έχει φτάσει στο peak της στη δυτική Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots