ATP
"Με έχουν προσεγγίσει για να στήσω αγώνα σε Grand Slam"

 
"Με έχουν προσεγγίσει για να στήσω αγώνα σε Grand Slam"
"Με έχουν προσεγγίσει για να στήσω αγώνα σε Grand Slam"
tennisnews team Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 - 18:34

Η αποκάλυψη του Sergiy Stakhovsky, αποδεικνύει πως ούτε τα μεγαλύτερα τουρνουά στο τένις μπορούν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του αθλήματος. 

Σε μια ιστορία που αποκάλυψε για πρώτη φορά, ο Sergiy Stakhovsky μίλησε για το πως τον προσέγγισαν ώστε να χάσει εσκεμμένα αγώνα του στο Australian Open το 2009 και εκείνος αρνήθηκε, καταγγέλλοντας το περιστατικό.

"Στο Australian Open του 2009 μου προσέφεραν 100.000 δολάρια για να χάσω στον 1ο γύρο από τον Arnaud Clement. Η προσφορά έγινε από δυο ανθρώπους, που μου συστήθηκαν ως επενδυτές. Είχα χάσει αυτό το ματς παρόλο που ήμουν μπροστά με 2-1 σετ και όταν αποχώρησα από το court, σκέφτηκα πως αν συναντούσα ξανά αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να τους χτυπούσα με τη ρακέτα μου", είπε ο 34χρονος Ουκρανός.

Εκείνη την εποχή, ο Stakhovsky βρισκόταν στο Νο.83 της παγκόσμιας κατάταξης και αγωνιζόταν για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό του Australian Open. Ήταν ένας παίκτης που ταίριαζε στο προφίλ που ήθελαν να προσεγγίσουν οι δυο άνδρες, καθώς ήταν 23 ετών, δεν είχε πολλές συμμετοχές στο ATP Tour και τα χρήματα που κέρδιζε από τα τουρνουά δεν ήταν αρκετά. Είχε παλέψει περισσότερο από 3 ώρες για να πάρει την 1η του Grand Slam νίκη, αλλά τελικά είχε ηττηθεί από τον Clement, με 6-3, 2-6, 4-6, 6-2, 6-1.

"Αργότερα, πήγα στο TIU (Tennis Integrity Unit) και κατήγγειλα το περιστατικό. Μου ζήτησαν να ταυτοποιήσω τους δυο άνδρες. Εκεί τους σταμάτησα και τους ρώτησα αν μπορούσαν να προστατεύσουν την οικογένειά μου. Ίσως αυτοί οι δυο ήταν απλά τα πιόνια, σε κάποιο επικίνδυνο κύκλωμα. Η απάντησή τους ήταν πως δεν μπορούσαν να μου εγγυηθούν τίποτα."

Το παράδειγμα του Stakhovsky δείχνει και πόσο μεγάλο και δύσκολο να λυθεί είναι το πρόβλημα της διαφθοράς και των στημένων αγώνων στον αθλητισμό. Ο Ουκρανός έκανε αυτό που έπρεπε, δηλαδή αρνήθηκε την προσφορά και αργότερα κατήγγειλε το περιστατικό στο TIU, ωστόσο ακόμα και τότε δεν μπορούσε για κάποιο καιρό να κοιμηθεί ήσυχος τα βράδια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots