Ουκρανία: Δήλωσε εθελοντής στρατού ο Stakhovsky (vid)

 
Sergiy Stakhovsky
Sergiy Stakhovsky © Tennis Australia
tn team Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 - 14:50

Ο 36χρονος τενίστας Sergiy Stakhovsky, άλλοτε Νο.31 στον κόσμο και γνωστότερος για τη μεγάλη νίκη που είχε πετύχει επί του Roger Federer στο Wimbledon το 2013, δήλωσε εθελοντής στον ουκρανικό στρατό για να υπερασπιστεί την πατρίδα του στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Stakhovsky, ο οποίος είναι πολύ ενεργός στα social media τις τελευταίες ημέρες και σχολιάζει όλα όσα συμβαίνουν, ήταν προσκεκλημένος σε εκπομπή του Sky Sports και αποκάλυψε πως από την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε εθελοντής στον ουκρανικό στρατό, ωστόσο δεν μπορούσε να συνεχίσει την αίτησή του καθώς δεν είχε όλα τα έγγραφα. Από χθες ο στρατός της Ουκρανίας δέχεται πλέον κάθε εθελοντή και δεν αποκλείεται ο 36χρονος τενίστας να βρεθεί στην πρώτη γραμμή μάχης.

"Ο στρατός άνοιξε τις εφεδρείες για όλους όσοι είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν. Πολλοί άνθρωποι δήλωσαν εθελοντές. Δήλωσα και εγώ συμμετοχή στις εφεδρείες την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν είχα τα έγγραφα για να υπογράψω τη σύμβαση. Τώρα ακυρώθηκε όλη η διαδικασία, οπότε όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει και να βοηθήσει. Δεν έχω στρατιωτική εμπειρία, αλλά έχω ιδιωτική εμπειρία με όπλα. Δεν καταλαβαίνω γιατί η πλειοψηφία των συμπατριωτών μου θα πρέπει να ρισκάρουν τις ζωές τους και να διώξουν τις οικογένειές τους μένοντας πίσω."

Svitolina: "Είναι μια φρικτή κατάσταση"

Στο Sky Sports μίλησε και η Elina Svitolina, η οποία ζει στη Γαλλία με τον σύζυγό της, Gael Monfils, έχει όμως πολλούς φίλους και συγγενείς στην Ουκρανία και αγωνιά γι' αυτούς.

"Είμαι σοκαρισμένη απ' αυτόν τον φριχτό εφιάλτη. Προσεύχομαι κάθε λεπτό για την οικογένειά μου, για τους φίλους μου, για όλο τον κόσμο στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο για ασφάλεια, για ειρήνη.

Προσπαθώ να είμαι σε επαφή με τους φίλους μου και με την οικογένειά μου που βρίσκεται στην Ουκρανία, για να μαθαίνω τι συμβαίνει εκεί. Είμαι πολύ ασφαλής συγκριτικά με εκείνους, γι' αυτό και σκέφτομαι μόνο εκείνους αυτή τη στιγμή, αλλά γι' αυτό και είμαι πολύ αγχωμένη, γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τους βοηθήσω. Μακάρι να μπορούσα να τους βοηθήσω με κάποιο τρόπο. Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε, το μόνο που κάνω είναι να προσεύχομαι.

Είναι μια φριχτή κατάσταση για το λαό της Ουκρανίας, αυτό που περνάνε τώρα, δεν κοιμούνται τα βράδια, μένουν χωρίς φαγητό και χωρίς ρεύμα, είναι τραγικό. Είναι αποκαρδιωτικό να το μαθαίνω αυτό. Ο πόλεμος είναι κάτι που πρέπει να σταματήσουμε, είναι πολύ δύσκολο για μένα να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots