ATP
Τηλεδιάσκεψη Πρωθυπουργού με αθλητές (vids)

 
Τηλεδιάσκεψη Πρωθυπουργού με αθλητές (vids)
Τηλεδιάσκεψη Πρωθυπουργού με αθλητές (vids)
tennisnews team Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 - 18:44

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομίλησε σήμερα με μερικούς από τους μεγαλύτερους αθλητές της χώρας μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν και οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη.

Στην τηλεδιάσκεψη, που έγινε για το πρόγραμμα "Ζήσε Αθλητικά", έλαβαν μέρος οι ενεργοί πρωταθλητές Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη, Κατερίνα Στεφανίδη, Λευτέρης Πετρούνιας, Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Άννα Κορακάκη, αλλά και οι πρώην πρωταθλητές, Τάκης Φύσσας, Πύρρος Δήμας, Νίκος Κακλαμανάκης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης (νυν πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του "Ζήσε Αθλητικά"), Δημήτρης Παπανικολάου (αντιπρόεδρος "Ζήσε Αθλητικά"), Παναγιώτης Γιαννάκης, Βούλα Κοζομπόλη και Εύη Μωραϊτίδου, καθώς και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. 

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους αθλητές για τη συνεισφορά τους στην προώθηση του μηνύματος "Μένουμε Σπίτι", στάθηκε στο ότι η κρίση της πανδημίας έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς πολίτες να ανακαλύψουν τον αθλητισμό, ενώ τόνισε πως μπορεί μέσα απ' αυτή να βγουν θετικά πράγματα, όπως η διάχυση της άσκησης, του ευ αγωνίζεσθαι και του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία. Επίσης ανέφερε πως αν όλα πάνε καλά, μπορούμε να έχουμε μια πρώτη χαλάρωση των μέτρων στις αρχές του Μαΐου, με προτεραιότητα στην ατομική άθληση, που είναι πολύ σημαντική για σωματικούς και ψυχολογικούς λόγους.

"Προσπαθώ να μείνω στην ίδια ρουτίνα, προσπαθώ αν κάνω τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα έκανα και πριν. Είναι επίσης ευκαιρία να μείνω με την οικογένειά μου λίγο παραπάνω και να μπορώ να κάνω πράγματα τα οποία δεν είχα χρόνο να κάνω πριν. Συγκεκριμένα, προσπαθώ σε καθημερινή βάση να δουλεύω τα γαλλικά μου, προσπαθώ να μάθω λίγα γαλλικά, είναι κάτι που ήθελα πάντα να κάνω και δεν είχα το χρόνο. Γενικά εδώ στη Γαλλία είναι λίγο χειρότερα τα πράγματα απ' ότι στην Ελλάδα, αλλά και πάλι προσπαθούμε να ακούμε τους ειδικούς και να κάνουμε όλα τα πράγματα που μας συνιστούν", είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

"Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για αυτά που έχετε κάνει, εσείς και η κυβέρνηση. Το καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν είναι εύκολο, είναι πάρα πολύ απαιτητικό. Είμαστε ευγνώμωνες, νομίζω μιλάω εκ μέρους όλων, είναι αξιοθαύμαστο αυτό που έχετε καταφέρει. Όσο για μας, μας έχουν δώσει μια ημερομηνία, 13 Ιουλίου, που νομίζω δεν είναι πολύ πραγματική, αλλά δεν ξέρουν ούτε η ίδιοι νομίζω πότε θα ξεκινήσουμε, πότε θα μπορούμε να ταξιδέψουμε. Είναι κάτι πολύ εικονικό αυτή τη στιγμή, βλέποντας και κάνοντας με τις εξελίξεις. Εγώ είμαι Ελλάδα τώρα, γύρισα από το Λος Άντζελες πριν από ένα μήνα. Έχω κλείσει ένα μήνα σπίτι. Προπονούμαι και γω όπως οι περισσότεροι σπίτι, βγαίνω και τρέχω καμιά φορά εδώ κοντά, κάνω ό,τι μπορώ και γω να κρατηθώ active", είπε με τη σειρά της η Μαρία Σάκκαρη.

Ολόκληρη η τηλεδιάσκεψη:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots