ATP
Nicolas Jarry: 11 μήνες εκτός δράσης

 
Nicolas Jarry: 11 μήνες εκτός δράσης
Nicolas Jarry: 11 μήνες εκτός δράσης
tennisnews team Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 - 17:11

Ο Nicolas Jarry, ο οποίος έχει φτάσει έως το Νο.38 της παγκόσμιας κατάταξης και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του πέρσι το καλοκαίρι, τιμωρήθηκε με 11 μήνες αποκλεισμού για την υπόθεση που έγινε γνωστή νωρίτερα αυτή τη χρονιά, σχετικά με τα θετικά τεστ που έκανε στο Davis Cup της Μαδρίτης τον περασμένο Νοέμβριο.

O Jarry, ο οποίος τώρα βρίσκεται στο Νο.89 του κόσμου, τιμωρήθηκε με 11 μήνες αποκλεισμού από κάθε είδους συμμετοχή σε τουρνουά τένις, μετά το θετικό τεστ που είχε σε έλεγχο ντόπινγκ τον περασμένο Νοέμβριο, στους τελικούς του Davis Cup της Μαδρίτης.

Θυμίζουμε πως ο 24χρονος Χιλιανός, ο οποίος έκανε μια φανταστική χρονιά το 2019, είχε γράψει μια ανακοίνωση, στην οποία ενημέρωνε ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν οφείλεται σε συστηματική χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά σε κάποιες πολυβιταμίνες που πήρε.

"Θα ήθελα να σας εξηγήσω τι έχει συμβεί. Τον προηγούμενο Νοέμβριο, που έπαιζα στο Davis Cup για τη Χιλή, έκανα δυο φορές έλεγχο στα ούρα μου. Η πρώτη ήταν καθαρή, αλλά στη δεύτερη ανιχνεύτηκαν απαγορευμένες ουσίες. Τα επίπεδα των ουσιών αυτών ήταν εξαιρετικά χαμηλά, τόσο χαμηλά που δεν θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγωνιστική μου απόδοση. Θα ήθελα να γνωρίζετε πως δεν πήρα σκοπίμως καμιά απαγορευμένη ουσία και είμαι εντελώς αντίθετος στο ντόπινγκ. Γι' αυτό και θα περάσω τις επόμενες μέρες ερευνώντας από που προήλθαν αυτές οι ουσίες, μαζί με τη νομική μου ομάδα", είπε πει συγκεκριμένα.

"Αυτή η είδηση έπιασε εξ απροόπτου και τους κοντινούς μου ανθρώπους, κάτι που δείχνει την αθωώτητά μου. Αυτό που μου συνέβη θέλω να γίνει παράδειγμα και για τους νέους αθλητές, για να μην έχουμε κι άλλες υποθέσεις σαν κι αυτή. Απ' ότι φαίνεται, φταίνε κάποιες πολυβιταμίνες από τη Βραζιλία, τις οποίες μου είχε προτείνει ο γιατρός μου, εγγυώντας μου πως δεν περιέχουν καμιά απαγορευμένη ουσία."

Το τεστ είχε βρει τις ουσίες liandrol και stanozolol στον οργανισμό του Jarry. Το stanozolol είναι είδος στεροειδή, ενώ το ligandrol μπορεί να λειτουργήσει και ως στεροειδές. H ITF αναγνώρισε πως τα αποτελέσματα αυτά ήρθαν από αμέλεια του παίκτη, και αν όχι, δεν πρόκειται για μια τόσο σημαντική παράβαση, εξαιτίας της ποσότητας που βρέθηκε.

Γι' αυτό και η τιμωρία του ήταν σχετικά ελαφριά και δεδομένης και της κατάστασης στην οποία έχουν μπει όλοι οι επαγγλεματίες παίκτες, περιμένοντας σε καραντίνα το τένις να ξεκινήσει για 4-5 μήνες, ίσως και περισσότερο, η τιμωρία του στην πράξη θα είναι πολύ μικρότερη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots