ATP
Κύργιος: "O Thiem δεν έχει πιάσει το νόημα"

 
Κύργιος: "O Thiem δεν έχει πιάσει το νόημα"
Κύργιος: "O Thiem δεν έχει πιάσει το νόημα"
tennisnews team Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 - 19:27

Το σχόλιο του Νικ Κύργιου, στις πρόσφατες δηλώσεις του Dominic Thiem για την εναντίωσή του στην οικονομική στήριξη των παιτκών που βρίσκονται εκτός Top 250 της κατάταξης.

Σε συνέντευξη που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα, ο Thiem εξήγησε πως δεν βλέπει λόγο να βοηθήσουν οι οργανώσεις του τένις και οι κορυφαίοι παίκτες τους παίκτες που βρίσκονται έξω από το Top 250, καθώς σύμφωνα με την εμπειρία του δεν πρόκειται για ανθρώπους με ανάγκη, αλλά για ανθρώπους που δεν είναι αφοσιωμένοι στο άθλημα και κατά βάση είναι αντιεπαγγελματίες. 

Υποστήριξε τις δηλώσεις αυτές σε νέα τοποθέτησή του, λέγοντας μεν πως ίσως τα λόγια του ήταν σκληρά, αλλά δεν παύει να είναι η αλήθεια και πως θα προτιμούσε τα όποια χρήματα μαζευτούν, να δοθούν σε κόσμο ή οργανώσεις με πραγματική ανάγκη.

Αρκετές ήταν οι επιθέσεις που δέχτηκε, με κυρίαρχα τα σχόλια της Tara Moore και του Dustin Brown, που αντέδρασαν άμεσα. Μετά και τις διευκρινιστικές τοποθετήσεις του, του απάντησε και ο Νικ Κύργιος, ο οποίος είπε ότι ο Thiem δεν έχει καταλάβει καν το νόημα και πως οι κορυφαίοι οφείλουν να μοιραστούν λίγα, από τα υπερβολικά πολλά χρήματα που έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια.

"Ακόμα δεν καταλαβαίνει το νόημα. Εμείς που είμαστε στις κορυφαίες θέσεις πληρωνόμαστε υπερβολικά πολύ και δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για όλους. Έχει να κάνει με τη βοήθεια και να την προσφέρουμε εκεί που μπορούμε, επαγγελματίας ή μη επαγγελματίας, βάλε τον εαυτό σου στη θέση τους", σχολίασε ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots