ATP
Thiem: "Δεν αλλάζω την άποψή μου"

 
Thiem: "Δεν αλλάζω την άποψή μου"
Thiem: "Δεν αλλάζω την άποψή μου"
tennisnews team Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 - 14:45

Αν και ο ίδιος χαρακτήρισε τις κουβέντες του "σκληρές", ο Dominic Thiem είπε πως δεν αλλάζει την άποψή του για τη δημιουργία ταμείου ενίσχυσης για τους παίκτες που βρίσκονται έξω από το Top 250, εξηγώντας πως δεν το είπε με κακές προθέσεις.

"Υπάρχουν 2.000 παίκτες στην κατάταξη, υπάρχουν και παίκτες κάτω από το 700. Δεν θα αλλάξω τη γνώμη μου γι' αυτό που είπα την άλλη φορά. Υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που δεν θέλω να υποστηρίξω. Συνεπώς, θα προτιμούσα οι παίκτες να επιλέξουν σε ποιον θα πάνε αυτά τα χρήματα, ποιος θα τους τα δώσει, και να είναι κάποιος που θα τα αξίζει πραγματικά και θα επωφεληθεί απ' αυτό", είπε ο Thiem, σε νέες δηλώσεις του, όπως τις κατέγραψε το spox.com.

"Οι τοποθετήσεις μου ίσως ήταν λίγο σκληρές, δεν είχα κακές προθέσεις. Αλλά υπάρχει αλήθεια μέσα σ' αυτές και υπάρχουν άνθρωποι, οργανώσεις ή και ζώα, που χρειάζονται πολύ περισσότερο τη βοήθειά μας από οποιονδήποτε αθλητή", πρόσθεσε ο 26χρονος Αυστριακός.

Θυμίζουμε πως ο Thiem είχε εναντιωθεί στη δημιουργία του ταμείου στήριξης για τους αθλητές που βρίσκονται εκτός του Top 250 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και τη συνεισφορά των παικτών του Top 100 σε αυτό, η οποία προτάθηκε από τον πρόεδρο του συμβουλίου παικτών της ΑΤΡ, Novak Djokovic.

"Κανείς από τους παίκτες που βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη δεν είναι βιοπαλαιστής. Έχω δει παίκτες στο ITF Tour να μην είναι αφοσιωμένοι 100% στο άθλημα. Πολλοί απ' αυτούς είναι εντελώς αντιεπαγγελματίες. Δεν βλέπω λόγο για να τους δώσουμε χρήματα", είχε πει το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, στην Kronen Zeitung την προηγούμενη εβδομάδα.

"Προτιμώ να δωρίσω σε ανθρώπους και ιδρύματα, που στ' αλήθεια έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχει κανένα επάγγελμα στον κόσμο που να σου εξασφαλίζει επιτυχία και υψηλό εισόδημα στο ξεκίνημα της καριέρας σου. Κανείς από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου δεν πήραν τίποτα σαν δεδομένο. Όλοι έπρεπε να παλέψουμε για να σκαρφαλώσουμε στην κατάταξη", κατέληξε.

Οι δηλώσεις του φυσικά δεν είχαν περάσει απαρατήρητες και αρχικά του απάντησε η Tara Moore, μια παίκτρια που αγωνίζεται επαγγελματικά εδώ και 10 χρόνια αλλά δεν έχει βρεθεί ποτέ στο Top 100: "Δυστυχώς, αυτή είναι η άποψη μερικών εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου. Λυπάμαι γι' αυτό, αλλά πολλοί παίκτες του τένις είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή.

Κάποιοι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τρόφιμα, ούτε φάρμακα. Έχουν χάσει ουσιαστικά τη δουλειά τους και αν είχε ανάγκη ένα άθλημα για να επιστρέψει, τότε θα καταλάβαινε την απελπισία. Πιθανώς να υπάρχει ένας μελλοντικός πρωταθλητής Grand Slam εκτός του Top 500 που να μην μπορεί να επιστρέψει μετά την κρίση. Υπάρχουν παίκτες που έχουν αρρώστους στις οικογένειές τους και το μόνο εισόδημα που έχουν είναι από το τένις (προπονήσεις, αγώνες σε κλαμπ). Οι περισσότεροι παίκτες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για οφέλη και επιδόματα από την κυβέρνηση. Αυτή η χρονική περίοδος θα τεστάρει πραγματικά τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση που έχουν ορισμένοι παίκτες και άνθρωποι", είχε πει η 27χρονη Βρετανίδα. 

Και ο 35χρονος Dustin Brown απάντησε στον Αυστριακό, που αυτή τη στιγμή μπορεί να μη χρειάζεται τη βοήθεια και να έχει χορηγούς και 3 εκατομμύρια δολάρια κερδισμένα συνολικά από τα τουρνουά που έχει αγωνιστεί, αλλά όπως τόνισε αν συνέβαινε κάτι τέτοιο το 2004, όταν ξεκινούσε την προσπάθειά του, θα ήταν αδύνατο να ανταπεξέλθει χωρίς οικονομική ενίσχυση: "Ξεκίνησα το 2004 και ζούσα σε ένα τροχόσπιτο, επιβιώντας εβδομάδα με την εβδομάδα από τα χρήματα που κέρδιζα. Όταν έχανα στον 1ο γύρο ενός τουρνουά 10.000 δολαρίων, έβγαζα 117,50 δολάρια. Εξαιτίας αυτού, έπλεκα και ρακέτες για άλλους παίκτες για 5 ευρώ. Αν αυτό που συνέβη τώρα συνέβαινε τότε, θα μου κόστιζε την καριέρα μου!"

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots