ATP
Thiem: "Δεν βλέπω λόγο να δώσουμε χρήματα σε παίκτες" (vid)

 
Thiem: "Δεν βλέπω λόγο να δώσουμε χρήματα σε παίκτες" (vid)
Thiem: "Δεν βλέπω λόγο να δώσουμε χρήματα σε παίκτες" (vid)
tennisnews team Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 - 18:16

O Dominic Thiem εξέφρασε τη διαφωνία του στο πλάνο των "Big 3" για την οικονομική ενίσχυση των παικτών που βρίσκονται χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη, υποστηρίζοντας πως κανείς τους δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα και πως προτιμάει να δώσει τα χρήματά του σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

"Κανείς από τους παίκτες που βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη δεν είναι βιοπαλαιστής. Έχω δει παίκτες στο ITF Tour να μην είναι αφοσιωμένοι 100% στο άθλημα. Πολλοί απ' αυτούς είναι εντελώς αντιεπαγγελματίες. Δεν βλέπω λόγο για να τους δώσουμε χρήματα", είπε ο Thiem, στη συνέντευξη που παραχώρησε μέσω Skype για τo Kronen Zeitung.

"Προτιμώ να δωρίσω σε ανθρώπους και ιδρύματα, που στ' αλήθεια έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχει κανένα επάγγελμα στον κόσμο που να σου εξασφαλίζει επιτυχία και υψηλό εισόδημα στο ξεκίνημα της καριέρας σου. Κανείς από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου δεν πήραν τίποτα σαν δεδομένο. Όλοι έπρεπε να παλέψουμε για να σκαρφαλώσουμε στην κατάταξη", πρόσθεσε ο 26χρονος Αυστριακός.

Φυσικά οι δηλώσεις του Thiem έφεραν πολλές αντιδράσεις στα social media. Η Tara Moore, η οποία αγωνίζεται σε επαγγελματικά τουρνουά τα τελευταία 10 χρόνια και δεν έχει μπει ποτέ στο Top 100, σχολίασε: "Δυστυχώς, αυτή είναι η άποψη μερικών εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου. Λυπάμαι γι' αυτό, αλλά πολλοί παίκτες του τένις είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή.

Κάποιοι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τρόφιμα, ούτε φάρμακα. Έχουν χάσει ουσιαστικά τη δουλειά τους και αν είχε ανάγκη ένα άθλημα για να επιστρέψει, τότε θα καταλάβαινε την απελπισία. Πιθανώς να υπάρχει ένας μελλοντικός πρωταθλητής Grand Slam εκτός του Top 500 που να μην μπορεί να επιστρέψει μετά την κρίση. Υπάρχουν παίκτες που έχουν αρρώστους στις οικογένειές τους και το μόνο εισόδημα που έχουν είναι από το τένις (προπονήσεις, αγώνες σε κλαμπ).

Οι περισσότεροι παίκτες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για οφέλη και επιδόματα από την κυβέρνηση. Αυτή η χρονική περίοδος θα τεστάρει πραγματικά τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση που έχουν ορισμένοι παίκτες και άνθρωποι."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots