ATP
Top 10: Οι πιο συγκινητικές στιγμές στο tour (vid)

 
Top 10: Οι πιο συγκινητικές στιγμές στο tour (vid)
Top 10: Οι πιο συγκινητικές στιγμές στο tour (vid)
tennisnews team Σάββατο, 02 Μαϊος 2020 - 14:01

Σε ακόμα ένα αφιέρωμά του, το Tennis TV παρουσιάζει τις 10 πιο συγκινητικές στιγμές των τελευταίων χρόνων στα γήπεδα της ΑΤΡ!

10. Μαδρίτη 2013. Ο Grigor Dimitrov πετυχαίνει τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του επί του No.1 στον κόσμο, Novak Djokovic, με τον πλέον δραματικό τρόπο! Πρώτα έχασε match point για το 2-0 σετ, λίγο μετά έχασε και το 2ο σετ και μετά από 2,5 ώρες μάχης στην οποία "έχτιζε" έναν σπουδαίο θρίαμβο, ισοφαρίστηκε άδοξα από τον Djokovic. Παρόλα αυτά έδειξε ψυχικά αποθέματα και σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες διαμόρφωσε το τελικό 7-6 (6), 6-7 (8), 6-3, χωρίς να καταφέρει να συγκρατήσει τα δάκρυά του μετά απ' αυτή τη σπουδαία επιτυχία.

9. Παρίσι 2017. Ο Julien Benneteau αποχαιρετάει το Masters του Παρισιού, κάνοντας ένα ονειρικό τουρνουά, στα 36 του χρόνια. Κατάφερε να κερδίσει τους Denis Shapovalov, Jo-Wilfried Tsonga, David Goffin και Marin Cilic, για να προκριθεί μόλις στον 2ο ημιτελικό του σε Masters διοργάνωση στην καριέρα του, μετά το Cincinnati του 2014. Τη μυθική του πορεία ανέκοψε τελικά ο Jack Sock, o oποίος είχε κατακτήσει και τον τίτλο.

8. Σαγκάη 2016. Ο Vasek Pospisil χτυπάει άθελά του με ένα σερβίς ένα άτυχο ball boy και ο Dimitrov, μόλις συνειδητοποιεί πως το παιδί δε νιώθει πολύ καλά, πάει κοντά του για να το παρηγορήσει και του χαρίζει ένα περικάρπιο και φυσικά μια μοναδική στιγμή.

7. Αμβέρσα 2019. Μετά από την πολύμηνη περιπέτειά του με τον τραυματισμό στο ισχίο, την εγχείριση που θα μπορούσε να του στοιχίσει ακόμα και όλη την καριέρα του και την καθημερινή σκληρή δουλειά που έκανε όλο αυτό το διάστημα, ο Andy Murray νιώθει και πάλι τη χαρά ενός τίτλου, κατακτώντας το European Open στην Αμβέρσα τον Οκτώβριο του 2019, κερδίζοντας στον τελικό τον Stan Wawrinka με 3-6, 6-4, 6-4.

6. Αμβούργο 1993. Ο Michael Stich γίνεται ο ήρωας του Αμβούργου, καθώς μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του κατορθώνει να κερδίσει στον τελικό του ATP German Open τον Andrei Chesnokov με 6-3, 6-7 (1), 7-6 (7), 6-4. Στην απονομή ο Γερμανός ξέσπασε σε κλάματα, αδυνατώντας να ελέγξει τα έντονα συναισθήματά του.

5. Delray Beach 2020. Στην πιο πρόσφατη στιγμή του Top 10, ο Jack Sock πανηγυρίζει επιτέλους μια νίκη από το 2018, τον φετινό Φεβρουάριο στο Delray Beach. O Aμερικανός επικράτησε στο tie-break του 3ου σετ του Radu Albot και ξέσπασε σε δάκρυα μετά την πρώτη του νίκη σε επίσημο αγώνα του tour, έπειτα από 16 μήνες!

4. Μαδρίτη 2019. Ο David Ferrer αποχαιρετά το επαγγελματικό τένις κάνοντας μέχρι και τον τελευταίο του πόντο αυτό που έκανε πάντα, παλεύοντας μαχητικά σε κάθε μπάλα, παρά το γεγονός πως βρισκόταν πίσω με 4-6, 1-5, 0-40 από τον Alexander Zverev. Ακολούθησε ειδική εκδήλωση και το "αντίο" του "Ferru" ήταν αρκετά συγκινητικό.

3. Βασιλεία 2019. Παίζοντας έναν εκπληκτικό τελικό ο Roger Federer συντρίβει με 6-2, 6-2 τον Alex De Minaur και σε μια συγκλονιστική στιγμή συγκινείται κατά τη διάρκεια της απονομής, παρότι επρόκειτο για τον 10ο τίτλο του στο Swiss Indoors και 103ο συνολικά στην καριέρα του.

2. Ουάσινγκτον 2018. Σε μια περίοδο υπερπροσπάθειας και αντιμετώπισης του τραυματισμού του, ο Andy Murray ξεπερνάει το εμπόδιο του Marius Copil μετά από "μαραθώνιο" τριών ωρών, ωστόσο αργότερα θα αποκαλύψει πως μετά απ' αυτόν τον αγώνα γνώριζε πως το σώμα του δεν μπορούσε να υπομείνει άλλο το πρόβλημα και έπρεπε να πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε εγχείρηση. Μετά τον αγώνα, ο Βρετανός έκλαιγε με λυγμούς στην καρέκλα του.

1. Ρίο 2019. O Laslo Djere πετυχαίνει το σπουδαιότερο επίτευγμα της καριέρας του, κατακτώντας το 500άρι του Ρίο στη Βραζιλία. Αφιέρωσε αυτόν τον τίτλο στους δυο γονείς του που έχουν φύγει από τη ζωή, σε μια πολύ ιδιαίτερη και αξέχαστη απονομή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots