ATP
Simon: Θετικός για συγχώνευση - όχι άμεσα

 
Simon: Θετικός για συγχώνευση - όχι άμεσα
Simon: Θετικός για συγχώνευση - όχι άμεσα
tennisnews team Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 - 16:16

Ο πρόεδρος της WTA, Steve Simon, είναι θετικός στο ενδεχόμενο της συγχώνευσης της ATP με την WTA, ωστόσο δεν πιστεύει πως θα γίνει κάτι τέτοιο στο κοντινό μέλλον.

Έχουν περάσει ήδη αρκετές μέρες από τότε που ο Roger Federer έκανε τη μεγάλη πρόταση της συγχώνευσης ATP-WTA μέσα από τα social media, προκαλώντας μεγάλη συζήτηση στην τενιστική κοινότητα. Τη γνώμη του στον δημόσιο διάλογο κατέθεσε και ο πρόεδρος της WTA, Steve Simon, ο οποίος δήλωσε θετικός στο ενδεχόμενο, ωστόσο δεν βλέπει να γίνεται άμεσα.

"Είναι πολύ δύσκολο η ATP και η WTA να συγχωνευτούν άμεσα, αλλά στο όχι τόσο μακρινό μέλλον μπορεί να συμβεί. Πιστεύω πως έιναι μακροπρόθεσμος στόχος, αλλά θα ήταν πολύ επωφελές και για τις δυο ενώσεις. Θα παρουσίαζε το άθλημα με έναν μοναδικό τρόπο για τους φιλάθλους, τους χορηγούς και για όλους τους υπόλοιπους", είπε ο Simon, σύμφωνα με τη New York Times.

"Μια ένωση ανάμεσα στις δυο οργανώσεις, θα σταματήσει και τον ανταγωνισμό μεταξύ τους. Σε κάποιους τομείς η ΑΤΡ θα χάσει, όπως θα χάσει και η WTA σε κάποιους άλλους. Μια συγχώνευση όμως γενικά θα ήταν πολύ καλό για το τένις. Όπως και στα πάντα στη ζωή, υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπέρ αυτής της συγχώνευσης και άλλοι που είναι κατά. Νομίζω πως όλους πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Ένα tour όπου η ATP και η WTA θα είναι ενωμένες, δεν θα είναι απαραίτητα και ουτοπικό", κατέληξε ο ισχυρός άνδρας της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots