ATP
"Το κοινό δεν επηρεάζει τη μάχη του GOAT"

 
"Το κοινό δεν επηρεάζει τη μάχη του GOAT"
"Το κοινό δεν επηρεάζει τη μάχη του GOAT"
tennisnews team Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 - 11:15

Εκφράζοντας τις απόψεις του για το θέμα του κορυφαίου όλων των εποχών, ο Ivan Lendl υπογράμμισε πως ο Novak Djokovic μπορεί να πάρει τον τίτλο του "GOAT", παρόλο που δεν θα είναι ο αγαπημένος του κοινού.

Με την κατάκτηση του 17ου Grand Slam τίτλου του στo φετινό Australian Open, o Djokovic επέστρεψε δυναμικά στο παιχνίδι του "GOAT", κυνηγώντας πλέον πρώτα τα 19 Slams του Rafael Nadal και έπειτα τα 20 του Federer, ενώ είναι πολύ κοντά να φτάσει και στο ρεκόρ των περισσότερων εβδομάδων παραμονής στο Νο.1, που επίσης ανήκει στον Federer.

Ανεξάρτητα με τα ρεκόρ και τα αποτελέσματα, είναι ξεκάθαρο πως ο Djokovic δεν έχει φτάσει σε δημοφιλία τους Federer και Nadal, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως ο Federer θα παραμείνει "GOAT" ακόμα και αν σταματήσει να ηγείται στους τίτλους και στα ρεκόρ, επειδή κανείς άλλος παίκτης στο παρελθόν δεν επηρέασε το άθλημα με τον τρόπο που το έκανε εκείνος.

Ο Ivan Lendl, ο οποίος κατέκτησε 8 Grand Slam στην καριέρα του ως παίκτης και άλλα 3 ως προπονητής (του Andy Murray), έχει διαφορετική άποψη και θεωρεί πως η δημοφιλία και η επιρροή του κάθε παίκτη πρέπει να μείνει εκτός συζήτησης.

"Η επιρροή στον κόσμο δεν πρέπει να μπαίνει στην εξίσωση. Το ποιος είναι πιο δημοφιλής είναι ένα θέμα και το ποιος είναι ο καλύτερος είναι ένα άλλο, δεν είναι κάτι που θα κριθεί από τη δημοφιλία", είπε ο 60χρονος Lendl.

"Το μόνο που μπορούμε να πούμε τώρα είναι πως ο Roger ηγείται στην κούρσα, αλλά η κούρσα δεν έχει ολοκληρωθεί. Μόνο όταν σταματήσουν το τένις θα είμαστε σε θέση να κρίνουμε τον καλύτερο. Αυτή τη στιγμή ο Roger προηγείται, αλλά η γραμμή του τερματισμού είναι ακόμα μακριά.

Είναι ένας αγώνας ανάμεσα στον Novak, στον Rafa και στον Roger. Ποιος θα έχει τα περισσότερα Grand Slams και ποιος θα θεωρηθεί ο καλύτερος όλων των εποχών. Αυτό το κεφάλαιο δεν έχει ολοκληρωθεί και θα είναι συναρπαστικό να το δούμε να γράφεται."

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots