ATP
Tennis Channel: Οι 10 κορυφαίοι όλων των εποχών

 
Tennis Channel: Οι 10 κορυφαίοι όλων των εποχών
Tennis Channel: Οι 10 κορυφαίοι όλων των εποχών
tennisnews team Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 - 21:48

Με αφορμή την αναστολή του tour, η ομάδα του Tennis Channel τα έβαλε κάτω και κατέταξε τους 10 κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών.

Στην κορυφή της λίστας, η ομάδα του Tennis Channel, αποτελούμενη από τους Brett Haber, Tracy Austin, Jimmy Arias και Prakash Amritraj, τοποθέτησε τον Roger Federer, που την τελευταία δεκαετία είναι σταθερά πρώτος στα σημαντικότερα ρεκόρ του αθλήματος.

Στη 2η θέση μπήκε ο "King of Clay", Rafael Nadal, ο οποίος έχει μια κυριαρχία στο χώμα που δεν έχει ξαναϋπάρξει σε οποιαδήποτε επιφάνεια στο άθλημα, ενώ συνολικά μετράει 19 Grand Slam τίτλους, μόλις έναν λιγότερο από τον Federer.

Από εκεί και πέρα η λίστα γίνεται πιο αμφίρροπη, με τον Rod Laver, τον τελευταίο και μοναδικό άνθρωπο που πέτυχε το calendar Year Grand Slam στην open era, να τοποθετείται στην 3η θέση, ψηλότερα από τον Novak Djokovic, που τον ακολουθεί στην 4η θέση.

Στην 5η θέση βρέθηκε ο άλλοτε κορυφαίος σε κατακτήσεις Grand Slam, Pete Sampras, ενώ την καλύτερα δεκάδα της ιστορίας συμπληρώνουν οι Bjorn Borg, Ivan Lendl, Jimmy Connors, Andre Agassi και Ken Rosewall.

Συνοψίζοντας, έχουμε:

1) Roger Federer
2) Rafael Nadal
3) Rod Laver
4) Novak Djokovic
5) Pete Sampras
6) Bjorn Borg
7) Ivan Lendl
8) Jimmy Connors
9) Andre Agassi
10) Ken Rosewall

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots