ATP
H ITF θα βοηθήσει και τους πιο αδύναμους

 
H ITF θα βοηθήσει και τους πιο αδύναμους
H ITF θα βοηθήσει και τους πιο αδύναμους
tennisnews team Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 - 22:21

Σε ανακοίνωσή της, η παγκόσμια ομοσπονδία αντισφαίρισης ενημέρωσε πως εκτός από τους παίκτες που θα βοηθηθούν από το ειδικό ταμείο ενίσχυσης, σκοπεύει να προσφέρει οικονομική βοήθεια και σε 400 ακόμα παίκτες και παίκτριες, που μένουν εκτός προγράμματος.

Πριν από μερικές μέρες, η ATP, η WΤΑ, η ITF και τα 4 Grand Slam, συναποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Ταμείο Ενίσχυσης Παικτών, στο οποίο θα συγκεντρωθούν 6 εκατομμύρια δολάρια, για τους παίκτες και τις παίκτριες που βρίσκονται από το Νο.101 έως το Νο.500 της παγκόσμιας κατάταξης των μονών, αλλά και εκείνους και εκείνες που βρίσκονται από το Νο.51 έως το Νο.175 στα διπλά.

Με ανακοίνωσή της, η ITF ενημέρωσε πως σκοπεύει να στηρίξει και τους παίκτες και τις παίκτριες που βρίσκονται από το Νο.501 έως το Νο.700 της παγκόσμιας κατάταξης των μονών.

"H ITF βρίσκεται στη διαδικασία οριστικοποίησης μιας σειράς πρόσθετων μέτρων για την υποστήριξη όσων επηρεάστηκαν από τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένου και ενός ταμείου ενίσχυσης παικτών που βρίσκονται μεταξύ του 501 και του 700, που δεν τους καλύπτουν τα υπόλοιπα προγράμματα. Περαιτέρω λεπτομέρειες για όλα τα προγράμματα στήριξης θα ανακοινωθούν μετά από τη συνεδρίαση του συμβουλίου της ITF, που είναι προγραμματισμένο για τις 2 Ιουνίου", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

"Κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι ταλαντούχοι παίκτες που αναρριχούνται στην κατάταξη μέσα από τα τουρνουά της ITF, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σ' αυτή την αβέβαιη εποχή. Πολλοί επαγγελματίες παίκτες και διοργανώσεις του τένις θα επηρεαστούν σημαντικά από την πανδημία. Η ITF εξετάζει όλες τις εφικτές επιλογές για να παρέχει υποστήριξη όπου είναι περισσότερο απαραίτητη", δήλωσε ο πρόεδρος της ITF, David Haggerty.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots