ATP
Κύργιος και Gauff αντιδρούν για τη δολοφονία του George Floyd

 
Κύργιος και Gauff αντιδρούν για τη δολοφονία του George Floyd
Κύργιος και Gauff αντιδρούν για τη δολοφονία του George Floyd
tennisnews team Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 - 5:21

Και η τενιστική κοινότητα σοκαρίστηκε από τη βίαιη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς στη Μινεάπολις, με τους Νικ Κύργιο, Coco Gauff και Patrick Mouratoglou να κάνουν δημοσιεύσεις μεταξύ άλλων.

"Αυτό είναι αρρωστημένο. Τι πάει στραβά σ' αυτόν τον κόσμο; Γιατί το κάνουμε αυτό ο ένας στον άλλον;" έγραψε σε story στο Instagram o Κύργιος, ανεβάζοντας αμέσως μετά και ένα σκίτσο που δείχνει την τρομερή ανισότητα που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Patrick Mouratoglou δημοσίευσε στα δικά του social media ένα μήνυμα που ήθελε να μοιραστεί μετά τη δολοφονία του άτυχου Αφροαμερικανού άνδρα, αναφέροντας και τον Ahmaud Arbery, που δολοφονήθηκε πριν από 3 μήνες από ένοπλο λευκό πολίτη την ώρα που έκανε τζόκινγκ:

"O George Floyd και ο Ahmaud Arbery δολοφονήθηκαν αμφότεροι βιαίως από κατάφωρα ρατσιστές, λευκούς ανθρώπους. Αυτές οι βάρβαρες πράξεις μας δείχνουν τις πιο πρωτόγονες πλευρές των ανθρώπων. Ελπίζω πως η αμερικανική κυβέρνηση θα καταδικάσει δημόσια τις πράξεις αυτές και πως θα πάρει μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των έγχρωμων ανθρώπων αυτής της χώρας. Από την οπτική ενός Γάλλου, από την πατρίδα μου, την κουλτούρα μου, όλα αυτά φαίνονται εντελώς ακατανόητα. Στέλνω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων και τη στήριξή μου στην κοινότητα των μαύρων."

"Πότε θα σταματήσει αυτό; Πότε θα μας θεωρούν ανθρώπους και όχι απειλή; Να αναπαυτούν εν ειρήνη όλες αυτές οι όμορφες ψυχές των οποίων οι ζωές τελείωσαν γρήγορα εξαιτίας του ρατσισμού. Καμιά ζωή δεν μετράει έως ότου η κοινωνία αποδείξει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τις ζωές των μαύρων", έγραψε μια παίκτρια που προέρχεται από την ακαδημία του Patrick Mouratoglou, η Coco Gauff.

Στην ίδια δημοσίευση η επίσης επαγγελματίας τενίστρια, Sachia Vickery, σχολίασε: "Το χρώμα του δέρματός μας δεν θα πρέπει να είναι θανατική ποινή. Έχουμε κουραστεί". Η Αμερικανίδα τενίστρια επίσης κοινοποίησε και σχολίασε τη θλιβερή αυτή είδηση, όπως και οι Bianca Andreescu και Sloane Stephens.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots