ATP
Μήνυμα ισότητας και από τη USTA

 
Μήνυμα ισότητας και από τη USTA
Μήνυμα ισότητας και από τη USTA
tennisnews team Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 - 11:20

H USTA, η ομοσπονδία τένις των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέδωσε ανακοίνωση σχετική με τα πρόσφατα γεγονότα στη Μινεάπολις, στηρίζοντας τον αγώνα για ισότητα και στέλνοντας ένα ηχηρό αντιρατσιστικό μήνυμα.

Η ανακοίνωση της USTA:

"Το τένις είναι ένα άθλημα που αγκαλιάζει όλους τους παίκτες, ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυλή ή τη θρησκεία, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την εθνικότητα. Είναι ένα άθλημα που χτίζεται πάνω στον σεβασμό, σεβασμό ο ένας για τον άλλον και για το ίδιο το παιχνίδι. Είναι ένα άθλημα με μεγάλη ιστορία στον αγώνα για ισότητα και με αποδεδειγμένη προσπάθεια να δημιουργήσει ένα ισοσταθμισμένο πεδίο ευκαιριών.

Στη USTA, προκαλούμε τους εαυτούς μας καθημερινά να ενσωματώσουμε τις βασικές αξίες της αποδοχής και του σεβασμού και προκαλούμε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να κάνουν το ίδιο. Η αφροαμερικανική κοινότητα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας του τένις και η USTA στέκεται ακλόνητα ενάντια στον ρατσισμό και στις αδικίες οποιουδήποτε τύπου. Γνωρίζουμε πως οι Αφροαμερικανοί έχουν αντιμετωπίσει εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην ιστορία της χώρας και είμαστε πολύ απογοητευμένοι, θυμωμένοι και συντετριμμένοι που αυτή η κοινότητα - και άλλες κοινότητες έγχρωμων ανθρώπων - ακόμα αντιμετωπίζουν αυτούς τους σπαρακτικούς και αδικαιολόγητους κινδύνους.

Με μια αυξημένη αίσθηση θλίψης, αναγνωρίζουμε αυτό το συμβάν ως αδικία. Γενιές τενιστών και τενιστριών έχουν εμπνευστεί από τα παραδείγματα της Althea Gibson, του Arthur Ashe, της Billie Jean King και πολλών ακόμα, που υπήρξαν θεμελιωτές στο να ρίξουμε αυτά τα φράγματα προς έναν πιο δίκαιο δρόμο, δείχνοντας υποδειγματική ανοχή, αποδοχή και σεβασμό.

Η USTA σας ενθαρρύνει όλους να λάβετε το μήνυμα των παραδειγμάτων αυτών, να ακούσετε την αφροαμερικανική κοινότητα και όλοι μαζί να αναζητήσουμε τις απαντήσεις που θα θεραπεύσουν τις κοινότητές μας. Ήρθε η ώρα να σταθούμε πλάι στους έγχρωμους φίλους και συναδέλφους μας και να δείξουμε αλληλεγγύη. Γνωρίζουμε πως αυτή η προσπάθεια δεν είναι αρκετή, αλλά όσο εξετάζουμε τον ανθρωπισμό μας και τον ανθρωπισμό όλων, ελπίζουμε πως κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα."

 
 
 
View this post on Instagram

We stand in solidarity with our friends and colleagues of color. #TennisForEquality

A post shared by USTA (@usta) on

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots