ATP
Επιστρέφει η ATP; - Επίσημη ενημέρωση στις 10 Ιουνίου

 
Επιστρέφει η ATP;  - Επίσημη ενημέρωση στις 10 Ιουνίου
Επιστρέφει η ATP; - Επίσημη ενημέρωση στις 10 Ιουνίου
tennisnews team Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 - 20:51

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ξένο Τύπο, η ATP θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους παίκτες στις 10 Ιουνίου, ώστε να τους ενημερώσει για την πολυαναμενόμενη επιστροφή του tour και για το τι θα ισχύσει όταν αυτό συμβεί.

Οι παίκτες της ATP λαμβάνουν από σήμερα ηλεκτρονικά μηνύματα, που τους καλούν να συμμετέχουν σε μια Zoom τηλεδιάσκεψη, όπου θα ανακοινωθούν όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις αποφάσεις που έχουν παρθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής Marca, είναι πολύ πιθανό στην τηλεδιάσκεψη αυτή να ανακοινωθεί η ημερομηνία της επιστροφής του tour, αλλά και όλες οι λεπτομέρειες για το τι θα ισχύσει με την αμερικανική σεζόν, που ξεκινάει στις αρχές Αυγούστου σύμφωνα με το καλαντάρι.

Συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει το Citi Open στην Ουάσινγκτον, εφόσον δεν αποφασιστεί νέα επέκταση της αναστολής του tour. Την επόμενη εβδομάδα (10-16 Αυγούστου) είναι προγραμματισμένο το Roger Cup, που παρότι έχει ακυρωθεί εδώ και αρκετό καιρό στο Μόντρεαλ για το γυναικείο tour, το τουρνουά του Τορόντο για το ανδρικό tour φαίνεται μέχρι τώρα να μην έχει την ίδια μοίρα.

Την επόμενη εβδομάδα (17-23 Αυγούστου) θα διεξαχθεί αν όλα πάνε καλά το Cincinnati Masters, ενώ ακολουθεί το Winston-Salem Open (24-30 Αυγούστου) και βεβαίως το US Open (31 Aυγούστου - 13 Σεπτεμβρίου), που ολοκληρώνει τον κύκλο της αμερικανικής hard-court season.

Όπως έχει επισημανθεί και από τους ανθρώπους της ένωσης, ο μεγάλος στόχος της ATP είναι να "σώσει" τα τρια σημαντικότερα τουρνουά της Αμερικανικής σεζόν και να διεξαχθούν εντός προγράμματος, ώστε να υπάρξει στη συνέχεια χώρος και για τουλάχιστον 3 σημαντικά τουρνουά της χωμάτινης σεζόν, το Roland Garros, που έχει μεταφερθεί ήδη στην περίοδο 20 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου, και ακόμα 2 Masters, πιθανότατα της Μαδρίτης και της Ρώμης.

Έχοντας επικοινωνία και με αρκετούς προπονητές που εργάζονται στο ATP Tour, η Marca αναφέρει πως 8 μέρες αργότερα, δηλαδή στις 18 Ιουνίου, θα γίνει η αντίστοιχη ενημέρωση των προπονητών από την ATP, επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots