ATP
Το τένις στην Ατλάντα συνεχίζεται παρά το κρούσμα

 
Το τένις στην Ατλάντα συνεχίζεται παρά το κρούσμα
Το τένις στην Ατλάντα συνεχίζεται παρά το κρούσμα
tennisnews team Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 - 20:21

Το θετικό τεστ του Frances Tiafoe στον Covid-19 δεν στάθηκε αρκετό για να σταματήσει το τουρνουά της Ατλάντα, που στηρίζει το μήνυμα της συνύπαρξης του ιού με το τένις.

Παρά το γεγονός πως στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Covid-19 δείχνει ανεξέλεγκτος και καταγράφηκαν 53.000 νέα κρούσματα στις 3 Ιουλίου - αριθμός ρεκόρ για τη χώρα - το All-American Team Cup στην Ατλάντα φάνηκε να στέλνει ένα νέο μήνυμα στην κοινότητα του τένις, ξεκινώντας ένα τουρνουά με τους κορυφαίους Αμερικανούς τενίστες και με θεατές στις κερκίδες.

Ο αριθμός των θεατών είναι περιορισμένος, χορηγούνται σε όλους μάσκες κατά την είσοδό τους στους χώρους του γηπέδου και τηρούνται όλα τα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου, παρόλα αυτά ο ιός προελαύνει σε τέτοιο βαθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες που ήδη ένας παίκτης είναι θετικός!

Ο λόγος για τον Frances Tiafoe, που έκανε το τεστ όταν αποχώρησε από τη Φλόριντα για την Ατλάντα, την προηγούμενη εβδομάδα, και είχε βγει αρνητικό. Χθες όμως, μετά την αναμέτρησή του με τον Sam Querrey, ξεκίνησε να έχει συμπτώματα και έτσι έκανε ξανά το τεστ, με αντίθετα αποτελέσματα.

Το All-American Team Cup δεν πτοείται πάντως και εξέδωσε μια ανακοίνωση που ενημερώνει πως το τουρνουά θα συνεχιστεί, στηρίζοντας όπως φαίνεται το μήνυμα της συνύπαρξης του ιού και του τένις, σε ένα όσο πιο ασφαλές περιβάλλον γίνεται.

"Ο Frances Tiafoe έκανε τεστ και είναι θετικός στον κορωνοϊό. Όπως και όλοι οι παίκτες, ο Tiafoe έκανε το τεστ πριν ή αμέσως μετά την άφιξή του στην Ατλάντα και κάθε μέρα θερμομετρούταν. Έδειξε όμως συμπτώματα μετά τον αγώνα του και έκανε ξανά το τεστ και βγήκε θετικό.

Ο Tiafoe αποσύρθηκε από το τουρνουά και αμέσως απολυμάνθηκαν οι χώροι, ενώ θα τηρηθεί και το πρωτόκολλο της ιχνηλάτησης, για να βρεθούν όσοι μπορεί να μολύνθηκαν. Η υγεία και η ασφάλεια των παικτών μας, του προσωπικού και των φιλάθλων είναι η κύρια προτεραιότητά μας. Γι' αυτό και θα συνεχίσουμε να τηρούμε όλες τις οδηγίες από τους τοπικούς φορείς της υγείας", ανέφερε η ανακοίνωση του τουρνουά.

Οι αγώνες για τη 2η ημέρα του τουρνουά έχουν ήδη ξεκινήσει και τη θέση του Tiafoe πήρε ο Christopher Eubanks. Θυμίζουμε πως συμμετέχουν ακόμα στους αγώνες οι John Isner, Taylor Fritz, Steve Johnson, Reilly Opelka, Tennys Sandgren, Querrey και Tommy Paul, που λογικά τις επόμενες ώρες θα κάνουν όλοι ξανά το τεστ και θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots