ATP
Έξαλλος o Moutet - έβρισε τον Απόστολο! (vids)

 
Έξαλλος o Moutet - έβρισε τον Απόστολο! (vids)
Έξαλλος o Moutet - έβρισε τον Απόστολο! (vids)
tennisnews team Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 - 20:01

Πολλά νεύρα είχε ο Corentin Moutet στην αναμέτρησή του με τον Στέφανο Τσιτσιπά για το UTS, κατηγορώντας τον Απόστολο Τσιτσιπά για "unfair play" και φτάνοντας σε σημείο να τον βρίσει ζωντανά "στον αέρα"!

Λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα του με τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Corentin Moutet "ξέσπασε" μέσα στο court, εκφράζοντας με έντονο τρόπο τις οδηγίες που ερχόντουσαν σε διάφορα σημεία του αγώνα από τον Απόστολο. Να σημειωθεί πως το on-court coaching επιτρέπεται στο UTS και οι παρεμβάσεις των προπονητών δεν έχουν τιμωρηθεί από διαιτητή σε κανέναν αγώνα.

Ο Moutet ωστόσο υποστήριξε πως γινόντουσαν επίτηδες σε "unfair" σημεία και του αποσπούσαν την προσοχή. Ο Στέφανος προσπάθησε να τον ηρεμήσει και του είπε να λήξει το επεισόδιο και ότι τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει και δεν θα τον πείραζε αν έκανε το ίδιο ο προπονητής του Moutet, o τελευταίος όμως του απάντησε: "Εκείνος δε μιλάει επειδή σέβεται!" Ο διαιτητής τους σταμάτησε και τους δυο, ενώ το χρονόμετρο είχε "παγώσει" στο 1 λεπτό και 38 δεύτερα πριν από το τέλος της 4ης περιόδου, ζητώντας τους να το συζητήσουν αργότερα. 

Με τη λήξη της 4ης περιόδου, ο αγώνας δεν τελείωσε, καθώς οι δυο παίκτες ήταν ισόπαλοι στο 2-2. Επομένως έδωσαν τις παραδοσιακές μίνι-συνεντεύξεις στους σχολιαστές του αγώνα και ο Moutet, που ακόμα ήταν θυμωμένος, έβρισε "στον αέρα" τον Απόστολο: "Δεν είναι μόνο αυτή η περίοδος, είναι όλη του η ζωή. Δε μιλάω για τον Στέφανο, είναι καλό παιδί, αλλά ο πατέρας του είναι ηλίθιος! Όλοι πιστεύουν ότι είναι ηλίθιος! Με νευριάζει, μιλάει την ώρα που σερβίρω όλη την ώρα. Πρέπει να το πω, δε δείχνει σεβασμό. Εγώ τους σέβομαι όλους και εκείνον απλά δεν τον νοιάζει, σκέφτεται μόνο τον εαυτό του."

Στον ξαφνικό θάνατο, όπου οδηγήθηκε για 2η συνεχόμενη μέρα ο Στέφανος ανατρέποντας το εις βάρος του 0-2, ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε μια νέα μεγάλη ανατροπή, πήρε την 7η νίκη του σε 8 αναμετρήσεις για το UTS και εξασφάλισε και μαθηματικά την 1η θέση στο πρωτάθλημα, με μια αγωνιστική να απομένει. Και στη "χειραψία" - που γίνεται με τις ρακέτες - ο Γάλλος φάνηκε ότι δεν ήταν καθόλου ήρεμος, χτυπώντας τη ρακέτα του στη ρακέτα του Τσιτσιπά.

Φωτογραφίες: UTS / Tennis Majors

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots