ATP
Ο Thiem "κοιτάζει" ακόμα και κορυφή με τις αλλαγές της ΑΤΡ!

 
Ο Thiem "κοιτάζει" ακόμα και κορυφή με τις αλλαγές της ΑΤΡ!
Ο Thiem "κοιτάζει" ακόμα και κορυφή με τις αλλαγές της ΑΤΡ!
tennisnews team Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 - 11:51

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε η ΑΤΡ για την παγκόσμια κατάταξη ωφελούν τον Dominic Thiem, που θεωρητικά μπορεί ακόμα να έχει βλέψεις ακόμα και για το Νο.1 του κόσμου, αν πρωταγωνιστήσει στα αμερικανικά τουρνουά.

Ο Thiem είναι αναμφίβολα ένας από τους παίκτες που επωφελούνται από τους νέους κανονισμούς του συστήματος βαθμολόγησης της ΑΤΡ, που θα ισχύσουν τουλάχιστον έως και το τέλος του 2020. Όπως ανακοίνωσε χθες η ΑΤΡ, η παγκόσμια κατάταξη αλλάζει και θα περιλαμβάνει καταμέτρηση πόντων από τον Μάρτιο του 2019 έως και το τέλος του 2020, εξαιτίας της μεγάλης αναστολής του tour που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Με το νέο σύστημα, ο Thiem θα διατηρήσει τη διαφορά των 3.000 βαθμών που έχει από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρίσκεται ο Novak Djokovic, παρά το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των βαθμών του είναι κερδισμένοι τη χωμάτινη σεζόν.

Επιπλέον, ο 26χρονος Αυστριακός θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να καλύψει τη διαφορά αυτή στα αμερικανικά τουρνουά, αφού σε Cincinnati Masters και US Open θα έχει μόλις 10 βαθμούς να υπερασπιστεί συνολικά, τη στιγμή που ο Nadal έχει 2.000 βαθμούς και ο Djokovic 540.

Ο Thiem είναι πιθανότατα ο πιο φορμαρισμένος τενίστας αυτή την περίοδο, καθώς έχει δώσει περισσότερους αγώνες από κάθε άλλον, με πολύ καλά αποτελέσματα. Επίσης έχει επιβεβαιώσει ότι θα πάει στη Νέα Υόρκη για τα δυο σημαντικά τουρνουά της Αμερικής, την ώρα που οι Nadal και Djokovic διατηρούν αμφιβολίες και δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιες θα είναι οι κινήσεις τους όταν ξεκινήσει ξανά το tour.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots