ATP
Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Thiem (vids)

 
Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Thiem (vids)
Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Thiem (vids)
tennisnews team Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 - 22:14

Ο Dominic Thiem κέρδισε τον Casper Ruud έπειτα από δυο πολύ κλειστά σετ, στην πρεμιέρα του στο Thiem's 7 της Αυστρίας. Νίκες σημείωσαν και οι Roberto Bautista Agut και Andrey Rublev.

Ο Thiem πραγματοποίησε θετικό ποδαρικό στο τουρνουά που διοργανώνει ο ίδιος στο Kitzbuhel της Αυστρίας, επικρατώντας σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες του Casper Ruud με 7-5, 7-6 (4).

Ο 26χρονος Αυστριακός, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να το κατακτήσει στη συνέχεια με 7-5. Στο 2ο σετ έμεινε πίσω με 1-4, αλλά κατάφερε να κερδίσει τα 3 επόμενα games και να ισοφαρίσει.

Στο 11ο game είχε τη διπλή ευκαιρία να κάνει και πάλι break στο ίδιο σημείο με το 1ο σετ, αλλά ο νεαρός Νορβηγός κράτησε το σερβίς του και πέρασε μπροστά με 6-5. Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, όπου ο Thiem ανέτρεψε το 1-4, κέρδισε 6 συνεχόμενους πόντους και "σφράγισε" τη νίκη.

Για τον ίδιο όμιλο, ο Andrey Rublev κέρδισε έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς τον Jan-Lennard Struff, με 3-6, 6-4, 15-13. Ο Ρώσος έσβησε 3 match point στο πολύ αμφίρροπο και "μαραθώνιο" super tie-break και τελικά αξιοποίησε την 4η δική του ευκαιρία, για να πάρει τη μεγάλη νίκη.

Για τον άλλον όμιλο, ο Matteo Berrettini επιβλήθηκε του Dennis Novak με 7-6 (6), 6-3, ενώ ο Roberto Bautista Agut κέρδισε στον τελευταίο αγώνα της 1ης ημέρας τον Karen Khachanov, με 6-4, 6-3.

Αύριο θα συνεχιστεί το τουρνουά, με τον αγώνα του Thiem με τον Rublev να ξεχωρίζει (21:15GR). Από τον άλλον όμιλο ξεχωρίζει ο αγώνας του Berrettini με τον Bautista Agut (14:00GR), επίσης δυο παικτών που κέρδισαν την πρώτη τους αναμέτρηση. Οι αναμετρήσεις μεταδίδονται από το Eurosport.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots