ATP
Στον τελικό του Kitzbuhel o Thiem (vid)

 
Στον τελικό του Kitzbuhel o Thiem (vid)
Στον τελικό του Kitzbuhel o Thiem (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 - 19:09

O Dominic Thiem κέρδισε τον Roberto Bautista Agut στον πρώτο ημιτελικό του Thiem's 7 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό. Αυτή ήταν η 21η νίκη του Αυστριακού, στις 22 αναμετρήσεις που έχει δώσει κατά τη διάρκεια της αναστολής του tour.

Έπειτα από ένα κλειστό ματς, ο Thiem επικράτησε του Bautista Agut με 6-7 (5), 6-2, 6-2 και έγινε ο πρώτος παίκτης που προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά που ο ίδιος διοργανώνει, στο Kitzbuhel της Αυστρίας.

Ο Thiem απώλεσε προβάδισμα με double break στο 1ο σετ, καθώς είχε προηγηθεί με 4-1 και ο Ισπανός κατάφερε να μαζέψει πρώτα τη διαφορά και αργότερα να φτάσει τα 4 κερδισμένα games στη σειρά, αποκτώντας εκείνος το προβάδισμα (χωρίς break) με 5-4. Το 1ο σετ κρίθηκε στο tie-break, όπου ο Bautista Agut ολοκλήρωσε την ανατροπή, κάνοντας το καθοριστικό mini-break στον 11ο πόντο για να δημιουργήσει set point στο σερβίς του (6-5) και να το αξιοποιήσει.

Τα πράγματα άλλαξαν στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, όπου ο Thiem είχε πια την πλήρη υπεροχή. Είχε ευκαιρίες για break και στο 4ο game, αλλά ο Bautista Agut "άντεξε" την πίεση και κράτησε το σερβίς του μετά από 2 σβησμένα break points, για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο Thiem κέρδισε τα 10 από τα 12 τελευταία games και έφτασε με εμφατικό τρόπο στην ολική ανατροπή. Στο 2ο σετ δεν έχασε άλλο game, ενώ στο 3ο σετ έκανε break στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2), για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε κάτι περισσότερο από 2,5 ώρες.

Αυτή ήταν η 21η νίκη του Thiem σε 23 αναμετρήσεις που έχει δώσει κατά τη διάρκεια της αναστολής του tour, στα διάφορα τουρνουά επίδειξης που έχει αγωνιστεί. Είναι ο παίκτης που έχει παίξει στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι τώρα και αυτός που δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική φόρμα.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσει το νικητή του δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στον Matteo Berrettini και Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots