ATP
Στον τελικό της Ρώμης ο Schwartzman (vids)

 
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman
tennisnews team Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 - 23:10

Μετά από μια συγκλονιστική μονομαχία που ξεπέρασε τις 3 ώρες, ο Diego Schwartzman κατάφερε να κερδίσει τον Denis Shapovalov στο tie-break του 3ου σετ και να προκριθεί στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του! 

Ήταν ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων στη διάρκειά του, αλλά ο Diego Schwartzman κατάφερε να "υποτάξει" τον Denis Shapovalov μετά από 3 ώρες και 15 λεπτά μάχης, κερδίζοντας τον Καναδό με 6-4, 5-7, 7-6 (4).

Η εξαντλητική και μαραθώνια μονομαχία των δυο ημιφιναλίστ είχε 12 break - 6 από κάθε παίκτη - ενώ ο Schwartzman ολοκλήρωσε τον αγώνα με 25 winners και 27 αβίαστα λάθη. Μπορεί να μην ήταν ο πιο επιθετικός παίκτης στο γήπεδο, αλλά ήταν ο πιο σταθερός, με τον Shapovalov να έχει 49 winners και 58 αβίαστα λάθη.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φαινόταν ότι κανείς από τους δυο δε θα έχει εύκολη βραδιά. Παρά το καλό του ξεκίνημα και το προβάδισμα με 3-0, που μετατράπηκε λίγο αργότερα σε 5-2, ο Schwartzman δυσκολεύτηκε να κλείσει το 1ο σετ, αφού ο Shapovalov μείωσε σε 5-4, πριν γίνει το νέο break για το 6-4 από τον Αργεντινό.

Στο 2ο σετ ο Shapovalov απώλεσε προβάδισμα με break, αφού ήταν μπροστά με 4-2 και με 5-3, πριν ισοφαριστεί σε 5-5. Όπως έκανε και ο Schwartzman στο προηγούμενο σετ ωστόσο, ο Καναδός κατάφερε να ανακτήσει το πάνω χέρι κάνοντας νέο break στο 11ο game, για να σερβίρει αργότερα για το 7-5, σώζοντας εντωμεταξύ και ένα ακόμα break point του Αργεντινού.

Η μάχη κορυφώθηκε στο τελευταίο σετ, στο οποίο οι δυο παίκτες έδειχναν πια και πόσο κουρασμένοι ήταν. Τρεις φορές προηγήθηκε με break o Shapovalov, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στη νίκη. Και τις 3 μάλιστα, η χαρά του δεν κράτησε πολύ, καθώς τα break του στο 3ο (2-1), στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (5-4), είχαν άμεσες απαντήσεις, με τον Schwartzman να ισοφαρίζει σε 2-2, 3-3 και 5-5 αντίστοιχα!

Μετά από αρκετή ώρα οι δυο παίκτες κράτησαν αμφότεροι τα σερβίς τους στο τέλος του αγώνα, για να κριθεί τελικά το εισιτήριο του τελικού στο tie-break, εκεί όπου ο Shapovalov ανέτρεψε αρχικά το 2-4 και ισοφάρισε σε 4-4, αλλά ο Schwartzman έκανε το δυνατότερο φινάλε, κερδίζοντας τους 3 επόμενους (και τελευταίους) πόντους του ματς.

Μια μέρα μετά τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του, ενάντια στον Rafael Nadal, o Schwartzman βρήκε το κουράγιο και την ποιότητα για να κερδίσει και την εξαντλητική μάχη του με τον Shapovalov, για να προκριθεί στον πρώτο του τελικό σε Masters 1000 διοργάνωση στην καριέρα του.

Μια εβδομάδα που δεν ξεκίνησε και τόσο καλά, αλλά εξελίχθηκε στην καλύτερη εβδομάδα του Αργεντινού στην επαγγελματική του καριέρα και ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, θα τον ανεβάσει στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.15. Αν κάνει ακόμα μια υπέρβαση και κατακτήσει το τρόπαιο, θα μπει για πρώτη φορά στο Top 10 και συγκεκριμένα στο Νο.9.

Τη Δευτέρα, στις 18:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), o Schwartzman θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic, από τον οποίο έχει ηττηθεί και στις 4 προηγούμενες συναντήσεις τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots